Merre mehetnek az üzemanyagárak december elején?

Nem várható üzemanyagár-emelés december elején

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten kétszer is emelkedett a gázolaj, egyszer a benzin ára. A következő hét első felében, azaz december első napjaiban nem várható újabb drágulás.

Miután e héten szerdán 2-2 forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj ára, majd pénteken újabb 3 forinttal (így a hét egészén 5 forinttal) drágult utóbbi, a következő hét első felében nem várható újabb-üzemanyagár emelés. A héten ugyanis stagnáltak a nemzetközi árak, a benziné semennyit sem változott, a gázolajé pedig minimális mértékben, mindössze 0,4 százalékkal emelkedett.
Hirdetés

Ront ugyan a helyzeten, hogy a forint hajszálnyit gyengült a dollárhoz mérten is (az euróhoz viszonyítva pedig még többet), így a mi fizetőeszközünkben már a benzinnél is látható egy szerény mértékű, 0,2 százalékos drágulás, míg a gázolajnál is 0,6 százalékos ártöbblet jelentkezik számunkra. Alapvetően ezek is szerények ahhoz, hogy üzemanyagár-emelést generáljanak, ám előfordulhat, hogy a további negatív változásokkal számolva a MOL hétfőn ismét szerény mértékű árnövelést jelent be. Erre szerény esély leginkább csak a gázolajnál van, de a korrekció mindenképp el fog törpülni az egyes töltőállomások között amúgy is folyamatosan tapasztalható, 20-30 forintos áreltérésekhez mérten.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?