Most az övcsatolást és a gyereküléseket nézi a rendőrség

Ismét fokozott ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétfőtől háromnapos akció keretében kiemelten ellenőrzi a biztonsági övek, a gyerekülések, illetve a bukósisakok használatát a rendőrség.


Nem csak azért érdemes most különösen használni a biztonsági övet, a gyerekülést, illetve a bukósisakot, mert mindez előírás és a rendőrség most ezt nézi kiemelten, hanem mert életünk, gyerekeink élete múlik mindezeken. Miként azt a police.hu oldalon megjelentett közleményében a rendőrség kiemelte:

az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye.

A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében - tették hozzá.
Hirdetés
A TISPOL Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján, szeptember 11. és szeptember 13. között tartják a TISPOL SEATBELT elnevezésű, európai szintű ellenőrzését. Így hétfőtől a tagállamok rendőri erői - így a magyar rendőrség is - fokozott figyelmet fordít a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is - tették hozzá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?