Most már biztos: nem változnak az üzemanyagárak

A várakozás valósággá vált, augusztusban már nem drágulnak az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az előző hét végén még csak tippelni lehetett, most azonban már biztos, hogy augusztus utolsó hetében sem a benzin, sem a gázolaj ára nem emelkedik.

Ahogyan arra a múlt hét végén már számítani lehetett, ezúttal nem változnak az üzemanyagárak. Augusztus során egyébként több alkalommal is drágultak a hajtóanyagok, legutóbb múlt héten nőtt 8 forinttal a benzin, 5-tel a gázolaj ára. Egy héttel korábban szintén a benzin ára emelkedett komolyabb mértékben, 5 forinttal, míg a gázolajé csupán 3-mal került feljebb. Ennek megfelelően a legtöbb töltőállomáson a 438 forintos átlagárú benzin a drágább, s a gázolaj - 436 forintos - átlagos literárral valamivel alacsonyabb áron kapható.
Hirdetés

Mivel az augusztus és főként a július nem csupán az áremelkedésről szólt, hanem az árak többszöri apadásáról is, az árak elmaradnak az idei, a benzin esetében áprilisban 451 forinttal jegyzett, a gázolajnál januárban 449 forinttal adódott rekordszintektől, ám az egy évvel ezelőttieknél jóval magasabbak. Tavaly ilyenkor gázolajat még 372, benzint 388 forintos literáron lehetett kapni. A jelentős áremelkedésből némileg tud spórolni az olcsó helyen tankoló autós, a töltőállomások árai között ugyanis literenkénti 20-30 forintos áreltérések is tapasztalhatók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?