Motorost sodort, elhajtott és lerombolta a körút egy szakaszát

Íme a botrányos budapesti baleset körülményei, amelyben egy autó az oldalán állt meg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy Peugeot 307 áll az oldalán, miután a fél utcát elpusztította. Mint kiderült, egy kerülettel arrébb elsodort egy motorost és elhajtott az elfogatóparancsa elől menekülő férfi, akit testi sértés miatt próbáltak felelősségre vonni.

Múlt hét csütörtökön, este 7 óra után nem sokkal húzta rá a kormányt egy robogósra Budapest XIII. kerületében egy ezüst Peugeot 307 sofőrje, aki annak ellenére hajtott el, hogy a robogós emiatt a járdán lévő parkolásgátló oszlopnak csapódott és egyértelműen megsérült. Szerencsére csak könnyebben, így értesíteni tudta a rendőröket.
Hirdetés
Szokatlan módon lett meg a segítségnyújtást elmulasztó autós: alig fél órával később, a XIV. kerületi Hungária körúton rombolt ugyanezzel az autóval. Az öreg Peugeot egyelőre tisztázatlan körülmények között a belső sávban nekiment a kiemelt szegélynek, majd az út melletti füves területre felhajtva kidöntött egy közlekedési táblákat tartó oszlopot, végül pedig az oldalára borulva az úttesten állt meg.

Ezzel lényegében járhatatlanná tette a körút adott szakaszát a sofőr, a balesetbe pedig majdnem belehalt.

A mentők súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. Nem meglepő viszont, hogy nem tudta kezelni az autóját a 37 éves férfi, hiszen a vele szemben alkalmazott alkoholszonda bűncselekményi értéket mutatott. Ekkor derült csak ki az igazi csavar a történetben: a rendőrök a történtek tisztázása során megállapították, hogy a 37 éves férfival szemben a bíróság elfogatóparancsot adott ki testi sértés miatt, valamint a Bicskei Rendőrkapitányság már el is rendelte a börtönbe szállítását egy szabálysértési elzárás miatt. A férfi ezeknek a követeléseknek láthatóan nem tett eleget, ám most aligha tud majd elmenekülni a rá kiszabott büntetések elől. Gyanúsítotti kihallgatására viszont az állapota miatt még nem került sor, amíg ez lehetségessé nem válik, addig a XIII. kerületi rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják az eset további körülményeit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?