Műszaki, biztosítás és papírok nélkül is volt rajta rendszám!

Mindent megtett, mégis lebukott a más rendszámmal közlekedő férfi, így még súlyosabb büntetést kap

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autó kötelező adminisztrációinak elmulasztása egy dolog, más jármű rendszámával közlekedni pedig egy másik, és ez jól látszik a büntetés mértékén is. Ennek a fehér kisbusznak a sofőrje mindkettőt kipróbálta, de nagyon rosszul járt vele.

2021. augusztus 29-én vasárnap, Rakamazon egy kisbuszt ellenőriztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőrök, amikor észrevették, hogy valami nem stimmel. A fehér, negyedik generációs Ford Transitot egy 40 éves tímári férfi vezette, aki a rendőrök felszólítására át is adott egy a rendszámtáblákhoz tartozó forgalmit. Az ellenőrzés során a rendőrök azt gyanították, hogy az autó adatai nem felelnek meg annak, amit a forgalmi engedélyben látnak, ezért megnézték a Transit alvázszámát. Az egyenruhásoknak igaza lett: a kisbuszon nem a saját rendszáma volt.
Hirdetés
Amellett, hogy a fehér Transit hatósági jelzései nem az ellenőrzött autóhoz tartoztak, és a forgalmi is a másik kisbuszé volt, az is kiderült, hogy a valós alvázszám egyáltalán nem is szerepel a rendszerben. A Transit tehát Magyarországon nincs forgalomba helyezve, így nem rendelkezik sem érvényes műszakival, sem pedig érvényes kötelezővel. Ez viszont a rendszámcsere miatt sokkal súlyosabb kihágás, mintha az autót "csak" rendszám nélkül használta volna: ez már nem egy szimpla szabálysértés, így nem csak egy bírság meg az autó lefoglalása volt a kockázat. A rendőrök a kisbusz sofőrjét a Rakamazi Rendőrőrsre előállították, ahol egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek büntetőeljárást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?