Műszaki, biztosítás és papírok nélkül is volt rajta rendszám!

Mindent megtett, mégis lebukott a más rendszámmal közlekedő férfi, így még súlyosabb büntetést kap

Az autó kötelező adminisztrációinak elmulasztása egy dolog, más jármű rendszámával közlekedni pedig egy másik, és ez jól látszik a büntetés mértékén is. Ennek a fehér kisbusznak a sofőrje mindkettőt kipróbálta, de nagyon rosszul járt vele.

2021. augusztus 29-én vasárnap, Rakamazon egy kisbuszt ellenőriztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőrök, amikor észrevették, hogy valami nem stimmel. A fehér, negyedik generációs Ford Transitot egy 40 éves tímári férfi vezette, aki a rendőrök felszólítására át is adott egy a rendszámtáblákhoz tartozó forgalmit. Az ellenőrzés során a rendőrök azt gyanították, hogy az autó adatai nem felelnek meg annak, amit a forgalmi engedélyben látnak, ezért megnézték a Transit alvázszámát. Az egyenruhásoknak igaza lett: a kisbuszon nem a saját rendszáma volt.
Hirdetés
Amellett, hogy a fehér Transit hatósági jelzései nem az ellenőrzött autóhoz tartoztak, és a forgalmi is a másik kisbuszé volt, az is kiderült, hogy a valós alvázszám egyáltalán nem is szerepel a rendszerben. A Transit tehát Magyarországon nincs forgalomba helyezve, így nem rendelkezik sem érvényes műszakival, sem pedig érvényes kötelezővel. Ez viszont a rendszámcsere miatt sokkal súlyosabb kihágás, mintha az autót "csak" rendszám nélkül használta volna: ez már nem egy szimpla szabálysértés, így nem csak egy bírság meg az autó lefoglalása volt a kockázat. A rendőrök a kisbusz sofőrjét a Rakamazi Rendőrőrsre előállították, ahol egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek büntetőeljárást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?