Mutatjuk, meddig lesz lezárva a budai alsó rakpart!

A Lánchíd felújítása miatt zárták le a budai alsó rakpartot, erre tudsz kerülni!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2022. június 20-án, hétfőn elérkezett a Lánchíd felújításának az a szakasza, amelyhez mindenképp le kell zárni a budai alsó rakpart egy részét. Megtudtuk, hogy várhatóan meddig áll majd fenn az ideiglenes terelés, illetve hogy merre célszerű kerülni.

2022. június 20-án zárták le a budai alsó rakpart Lánchíd alatt áthaladó szakaszát. A BKK tájékoztatása szerint Óbuda felől, déli irányba a Halász utcánál kell kerülni a Fő utca irányába, majd a Fő utca, Alagút, Alagút utca, Attila út, Krisztina körút, Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon, vagy a Fő utca, Lánchíd utca, Apród utca, Krisztina körút, Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon haladhatnak tovább.

Az Óbuda felől, az Árpád fejedelem útján érkezők - a Halász utcai felhajtó szűk kapacitása miatt - a Margit hídnál sem tudnak majd lehajtani déli irányba az alsó rakpartra.

Északi irányba a Döbrentei térig lehet közlekedni, ahonnan az Attila út irányába kell kerülniük az autósoknak. Az ajánlott útvonal az Attila út, Alagút utca, Alagút, Fő utca, Jégverem utca és Bem rakpart, vagy az Attila út, Lánchíd utca, Fő utca, Jégverem utca és Bem rakpart kombinációk egyike, ezután a Halász utcától lehet visszatérni a budai alsó rakpartra. A BKK a teherforgalom számára inkább az Árpád híd, Hungária-gyűrű, majd Rákóczi híd útvonalat ajánlja.

A Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt előreláthatóan augusztus közepéig kell lezárva tartani a felújítás miatt.

A környező utcák hétvégi tehermentesítésének céljából a felújítás idejére ismét megnyitják a hét minden napján a pesti alsó rakpart azon szakaszait, ahol korábban hétvégente az autósok nem közlekedhettek. Ezeket a szakaszokat a gyalogosok ugyanúgy augusztus közepén kaphatják majd vissza hétvégente. Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?