Nagyon helyes: biztonsági razziát tartanak a rendőrök

E hétvégén a biztonsági övek használatát ellenőrzik a rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A rendőrök 2017. március 17. és március 19. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik.


A biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak, tehát az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök péntektől vasárnapig, országos akcióban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség weboldalán. A fokozott ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) szervezésében hajtják végre - olvasható a közleményben. A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében - írja a Rendőrség.
Hirdetés
Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is. A TISPOL SEATBELT európai szintű ellenőrzést egy évben kétszer hajtják végre. Ennek során a TISPOL tagállamok rendőri erői – így a magyar rendőrség is – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a közlekedők biztonságának szavatolása érdekében fokozottan ellenőrzik passzív biztonsági eszközök használatát Európa közútjain.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.27. at 20:30
  Permalink

  Persze, de ennyi erővel nagyon sok mindent be kellene tiltani. Pl. a dohányzást, az alkoholt, a zsíros ételeket, hiszen ezek mind betegségeket okozhatnak, aminek a vége – ahogy írtad – a mentő, kórház, stb.
  Na de aki egészséges akar lenni, az is egy potenciális veszélyforrás, hiszen szinte bármilyen sportban megsérülhet, főleg az extrém sportokban, pl. síelés, snowboard, vadvízi evezés, hegyi kerékpár, stb. és akkor megint jön a mentő és irány a drága kórház.
  Szóval akárhonnan nézzük sehogy sem kerek, talán ezért is jó, hogy szilidáris alapon megy nálunk a tb….. de ez megint egy másik kérdés lenne.

 • 2017.10.27. at 20:30
  Permalink

  Akár, de ha valaki nem köti be magát és emiatt súlyos sérülést szenved akkor megy érte a mentő, kórházba ápolják, műtik, fizetik a táppénzt stb… Szóval az államnak (adófizetőknek) ez sok pénzbe kerül.

 • 2017.10.27. at 20:30
  Permalink

  Amennyiben az egyik személygépkocsim elől is három személyes, de középen kétpontos biztonsági öv van és lefotóznak, hogy nem volt bekapcsolva az utas, akkor hogyan bizonyítom, hogy be volt kötve? Vagy ez a rendszer még csak megállítás és igazoltatás alkalmával működik?

 • 2017.10.27. at 20:30
  Permalink

  “, hanem saját életünkért kell bekötni magunkat”

  éppen ezért nem értem, hogy miért kell büntetni azokat, akik nem kötik be? aki hülye, haljon meg, nem? természetes szelekció 😀 mindenki jobban jár úgy.

Vélemény, hozzászólás?