Napelem tölti a BMW i3-ast

Napelemes töltőt helyeztek üzembe Münchenben a BMW-nél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A márka központjának számító müncheni BMW Welt előtt elektromos gyorstöltőt állítottak üzembe. Az eseménnyel egy időben olyan napelemes, a környezetébe beleillő állomást is bemutattak, amely forradalmasíthatja az elektromos autó használatát.


A BMW első gyorstöltő-állomásának létrehozása igazi csapatmunka volt, olyan nagy cégek, intézmények vettek benne részt, mint az ABB, a BMW, a Deutscher Bahn, az Eight, az RWE, a bambergi, a müncheni és a drezdai egyetemek. Az ettől egyelőre független, az Eight nevű német vállalkozás által alkotott, és a BMW Welt előtt kiállított Point.One S napelemes, vezeték nélküli töltőállomást az év végéig továbbfejlesztik és intelligensebbé teszik. A létrehozók célja, hogy olyan töltőállomásokat hozzanak létre, amelyek kedvet csinálnak az embereknek az elektromos, káros kibocsátástól teljesen mentes autózáshoz.
Hirdetés

A müncheni helyszínen üzembe helyezett gyorstöltővel az előszériás BMW i3-as akkumulátorai csupán harminc perc alatt nyolcvan százalékosra feltölthetők, amely a bajor gyártó szerint akár 130 kilométer megtételét is lehetővé teszi. Az RWE áramszolgáltató szakemberei azon dolgoznak, hogy egy második töltőállomást úgy alakítsanak ki, hogy az felismerje a közeledő elektromos autót, azonosítsa, és így könnyebbé, gyorsabbá, természetesebbé tegye a használatát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?