Négy crossoveren is dolgozik a Skoda

Négyféle Skoda crossover érkezhet - már jövő évtől

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több szemszögből kívánja megközelíteni a crossover-szegmenst a cseh gyár. Érkezik a Snowman, az új Yeti, egy X4- és egy Juke-rivális is.


A csehek első új crossovere a Snowman lesz, amit álcázva ugyan, de már jó párszor lencsevégre kaptak, és azt is tudjuk, hogy a vadiúj Volkswagen Tiguan alapjaira épül majd. Forgalmazásának kezdetét jövő évre várhatjuk ötüléseskét, de a Skoda már egy 7 üléses változat várható érkezését is jóváhagyta, ami növelt tengelytávú lesz, hogy a leghátsó két ülés is kényelmesen elférjen.
A második napirenden lévő crossover sportosabb úton közelíti meg a szegmenst, hisz kupé kasztnival kíván hódítani. Hasonlóval, mint a BMW X4, de nyilván sokkal olcsóbban. Ez a modell is a Tiguant veszi alapjául, azonban csak 5 utasnak ad helyet, és bizonyára kevésbé lesz praktikus, köszönhetően a lecsapott tetőívnek, ami mind a hátsó fejtérből, mind a csomagtérből elvesz egy kicsit.
Az új Yeti 2018-as indításán is gőzerővel dolgoznak, de várhatóan semmiben sem lesz hasonló a jelenleg futó modellhez. Úgy látszik, a második generáció átveszi a nagyobb testvér, azaz a Snowman külsejét, és elveszti azon megkülönböztető jegyeit, ami speciálissá tette a maga szegmensében.
Hirdetés
Végül a negyedik modell személyében egy Nissan Juke riválist köszönthetünk majd, szóval egy kisebb testű crossovert. A dizájn valószínűleg más lesz, mint az előző három modell esetében, és úgy hírlik, hogy csak fronthajtással készül majd. Még nem kapott zöld utat a gyártásának előkészítése, szóval ha el is fogadják, akkor sem láthatjuk a jövő év vége előtt.
Nem egyszerű terepen szeretne hódítani a Skoda, de ha jó áron és a megszokott minőségben tudja adni autóit, akár még nyerő is lehet. Mindenképp becsülendő, hogy többféle szemszögből is megközelítik a SUV-világot, így összeállhat egy versenyképes paletta.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 12:40
    Permalink

    Nem is kell túl figyelmesen nézni a képeket, egyből szembetűnő, hogy az X-Tomi által rajzolt (elképzelt?) autónak semmi köze az alatta látható szürke kocsihoz. Vagy X-Tominak fogalma nincs csak rajzolgat, amit gondol. Vagy pedig az alsó képen a szürke autó nem a Snowman, hanem esetleg az új Yeti. Szeintem az a valószínűbb, hogy a szürke, félig-meddig álcázott autó lesz a Yeti.

Vélemény, hozzászólás?