Négyhengeres dízelmotort kap az új Audi A6 és A7

Négyhengeres dízellel bővül az Audi A6 és A7 kínálata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

40 TDI jelzéssel érkezik az új négyhengeres dízelmotor az Audi két típusába.


Az új kétliteres, gázolajos motor 204 lóerő leadására képes és az Audi megjelölése szerint amolyan könnyű hibrid, ami igazából annyit jelent, hogy a fékenergiát egy lítium-ion akkumulátor tárolja. Így akár 5 kW energia is visszanyerhető a lassítások során. Ezt később az start-stopos leállításoknál az indítógenerátor használja fel, mellyel gyorsabb és simább az újraindítás
Hirdetés

A 40 TDI az A6 limuzint 8,1 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/h tempóra, míg az A6 Avant és az A7 Sportback modellek 0,2 másodperccel lassabbak. Viszont a végsebesség megegyezik az A6 limuzin és az A7 Sportback esetében, hiszen mindkettő 245 km/h-nál éri el a legnagyobb tempót. Az A6 kombi változata viszont már 240 kilométer/óránál kifullad.

A négyhengeres dízellel felszerelt modellek egyelőre csak elsőkerék-hajtással és a Sport, illetve az S Line felszereltséggel választhatók, ám, később összkerékhajtással is kínálja majd őket az Audi. Természetesen ezek a szintek rendkívül gazdagon felszereltek, de a megrendelők még tovább bővíthetik a tételek sorát, hiszen akár 34 vezetéstámogató rendszert is magában foglalhatnak a modellek. A 40 TDI modellek már megrendelhetők, azonban az első autók csak novemberben jutnak el az ügyfelekhez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?