Nem csak papírból készülhet Trabant!

Egy gerilla Trabant-kőszobor pihen magányosan a város közepén, íme a részletek!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tudom, alapesetben sem a szó szoros értelmében papírból, hanem Duroplastból készült a Trabant, ám ez a modell még ennél is különlegesebb: kőből készült miniszoborként örökítették meg a kis kétütemű csodát.

Bár egykoron a szegénység jelképe volt, mára mégis sokunknak lehet szép emléke a kis pöfögőssel: egyesek veteránautónak, mások pedig még akár nosztalgikus használati tárgynak is tartanak Trabantot manapság. Utóbbira jó példa az egyik tavalyi használtteszt-alanyunk, ám mint kiderült, ennél sokkal környezetbarátabb módon is megemlékezhetünk a régmúlt eme csodájáról.
Hirdetés
Kolodko Mihály legújabb mini-gerillaszobra egy jó példa erre_ egy kőből készült, felhúzható kis Trabantot készített. Ezt a szobrot az oldalában egy kulccsal egy kőfalra helyezték el a fővárosban, a budai oldalon, a Margit híd közelében találhatják meg az érdeklődők. A szoborról készült képeket és videót a művész a Facebook oldalán is megosztotta, utóbbit alább is megtekinthetitek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?