Nem hiszed el, miért égett porrá ez a Lamborghini

Banális hiba miatt semmisült meg egy Lamborghini a benzinkúton

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elképesztő módon pusztult el egy Lamborghini az Egyesült Államokban. A benzinkút kellős közepén kapott lángra és égett porrá, más hibája miatt.


A legtöbb szupersportautó képes az öngyulladásra, a felhevült motor sokszor nem képes hűteni magát eléggé, ám nem feltétlenül a hibás használat tehet a teljes kiégésről. Ez a Huracán Performante például úgy semmisült meg, hogy a tulaja nem is tehetett róla, a hiba oka pedig banális. Az Államokban száguldó Ágyúgolyó futam két versenyzője mellett tankoló egyterű sofőrje tehet róla.
Hirdetés

Bent felejtette autója tanknyílásában a töltőpisztolyt, majd nagy gázzal elindult. A tömlő kiszakadt a töltőoszlopból és pár méteres körzetben beterített mindent benzinnel, a Lamborghinit is. A szellőzőnyílásain keresztül a tűzforró motortérbe is jutott belőle, ami belobbant, így rövid időn belül az egész autó lángokban állt. Csoda, hogy nem lett nagyobb baj, látva a lángokban álló benzinkutat, rosszabbul is végződhetett volna, szerencsére senki nem sérült meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?