Nem mindenki örülhet a pénteki üzemanyagár-változásnak

Pénteken az egyik üzemanyag ára csökken, a másiké emelkedik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg a benzinnel autózóknak érdemes lehet péntekig várniuk a tankolással, a dízelesek jobban járnak, ha még addig megtöltik autójukat. Hatalmas eltérésekre persze nem kell számítani.


Másfélszer annyival nő a gázolaj ára pénteken, mint amennyivel a benziné csökken. A Holtankoljak.hu információi szerint a rövid hét utolsó munkanapján 2 forinttal csökken ugyanis a benzin, 3-mal nő a gázolaj literenkénti ára.
Hirdetés

A 95-ös benzin így jellemzően 374 forintos literáron lesz tankolható, míg a gázolaj átlagára 393 forintra nő. Adott kúton tankolva egy 40 literes tankolásnál benzin esetén 80 forintot spórolhatunk, ha péntekig várunk, gázolajnál ilyen mennyiségnél 120 forint maradhat a zsebünkben, ha még péntek előtt megtöltjük autónkat.
A heti változás ezúttal is elenyésző ahhoz mérten, hogy az egyes töltőállomások között akár literenkénti 40-50 forintos üzemanyagár-eltérések is adódhatnak. Időponttól függetlenül nem érdemes például autópályán, sokkalta olcsóbb lehet beváráslóközpontok környékén tankolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?