Nem változnak az üzemanyagárak

Hiába csökkent a benzin és a gázolaj ára, itthon nem apad

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Noha az elmúlt héten mind a benzin, mind pedig a gázolaj világpiaci ára apadt, itthon nem csökkennek az árak.

Míg júliusban három egymást követő héten is emelkedtek a hazai üzemanyagárak, s így összességében literenként 19 forinttal lett drágább a benzin, s 23-mal a gázolaj, reményt kelthetett a múlt hét, mely során a nemzetközi árak apadtak. A piaci elemzők akár 5 forintos ármérséklést is jövendöltek a hazai kutak esetében, ám megjegyezték, hogy az ármérséklés akár el is maradhat, hiszen a Mol nem minden esetben a piac által diktált mértékben módosítja nagykereskedelmi árait. A holtankoljak.hu információi szerint az elmúlt hetek jelentősnek tűnő, mintegy 5 százalékos áremelkedése sem volt olyan mértékű, mint amilyet a korábbi számok indokoltak volna. Így aztán most hiába estek a nemzetközi árak, a holtankoljak.hu értesülései szerint a Mol nem változtat, marad a benzin 424-425 forintos, illetve a gázolaj 432-433 forintos átlagos ára.
Hirdetés
A gyakorlatban mindez töltőállomástól függően 410-450 forint közötti, még az azonos hálózatok töltőállomásai között is számottevően eltérő árszintet jelent.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 19:34
  Permalink

  GÁTLÁSTALAN rabló banda uralja az országot, a világon itt a legdrágább az ü-anyag!!! Csökken a piaci ár, soha ilyen erős forint de nálunk csak drágul !!! Igen mert az államkasszát kilopták és tölteni kell !!! Sajnos már nem csak az autósokat , minden magyart bünözönek néznek…ugyanis a költségvetésben már sok milliárd bevételt terveztek a büntetésekből azaz fejenként 5000,-ot !!!

 • 2017.10.30. at 19:34
  Permalink

  Teljesen egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy az általad mondottak nem csak a jelenlegi Orbán kormányra jellemzők, hanem a rendszerváltás óta az [b]összes [/b]társaságra.

 • 2017.10.30. at 19:34
  Permalink

  Ez tisztán láttszik,hogy ami ott megy ungarnban az egy minősíthetetlen összefogott banda,mivel nem az emberek lehetőségeit figyelik az orbán féle társaságok hanem a saját kaszáló zsebüket!!!
  Ladiszlao Moerg

Vélemény, hozzászólás?