Nem vicc: Csala Zsuzsa tiszteletbeli rendőr, hobbija a bűnüldözés

"Egy autóvadászat többet ér, mint egy prömier!"

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 77 éves, Jászai Mari-díjas színésznő nemrég felfedezett - hétköznapinak éppen nem nevezhető - hobbija a bűnüldözés.

„Nem is tudtam, hogy mi mindent hagytam ki az életemből, amíg csak a színháznak éltem! A bűnüldözést például nagyon élvezem, boldogabb már csak akkor lehetnék, ha a kóbor kutyák, és a természet helyzetén is javíthatnék.” – mesélte lelkendezve Csala Zsuzsa, néhány perccel az után, hogy tiszteletbeli autóvadásszá avatták.
A nagy nevettető négy éve csatlakozott a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesülethez, amely speciális műszerek segítségével lopott autókra vadászik. "Az autóvadászat ma már izgalmasabb és többet jelent a számomra, mint egy színházi prömier. Előfordult már, hogy lemondtam egy hétvégi előadást, hogy a fiúkkal lehessek. A világban sajnos nagyon sok rossz dolog történik, ez a csapat azonban önzetlenül segít másokon. Tíz év alatt körülbelül ötmilliárd forint értékű autót találtak meg, és adtak vissza a tulajdonosoknak. Szívem szerint legalább húsz Rolls-Royce-ot ajándékoznék Sánta Lacinak, aki ezt az egészet elindította, de sajnos nem tehetem. Tudom azonban, hogy Lacinak ennél többet jelent az emberek szemében a hála, olykor a könny, amikor visszakapják a kis autójukat, a vagyonukat, amiről már lemondtak. Én is ezekért a boldog pillanatokért kísérem el őket, amikor csak tehetem, s nagyon örülök, hogy megtiszteltek azzal, hogy a csapat tagja lehetek" – mondta. Az ismeretség és az új hobbi egyébként egy családi baráton keresztül érkezett, de művésznő nem most öltött először egyenruhát.

Kivetítőn futottak a hírek, minden újság címlapján az ő arca szerepelt, az ország szinte összes rendőre a nyomát kutatta. Ő pedig egy rendőrkabarén kacagott...


A Vidám Színpadnak körülbelül másfél évtizede indult egy kabaréja a Kékfényről, amelyet azóta több százszor játszottak. Anno ebben a produkcióban kezdődött Zsuzsa rendőrkarrierje, aki mint szereplő, zászlós rangot kapott, sőt, híres kutyáját, Hopikát is állományba vették. Bodrogi Gyula egyszer elismerően azt nyilatkozta róla, hogy ilyen megbízható színésszel még soha nem volt dolga. Vezényszóra jött-ment, soha nem hibázott, mintha a németjuhász is színpadra született volna! Hopika híre eljutott többek között Ambrus Attilához, a néhai viszkis rablóhoz is, aki nagy állatbarát lévén tizenháromszor látta az előadást. Még akkor is beült megnézni, amikor a legjobban keresték! A kivetítőn futottak a hírek, minden újság címlapján az ő arca szerepelt, az ország szinte összes rendőre a nyomát kutatta, ő pedig egy rendőrkabarén kacagott. Ráadásul valódi rendőrkabarén, ugyanis az ORFK akkori főkapitánya egyszer meglátta a színésznő ruháját, és nem sokkal később hadnaggyá avatta! Csala Zsuzsa ezután százados, majd alezredes lett, végül ezredesként vonult nyugdíjba.

Sajnos nagyon kelendőek a Volkswagenek, ennek ellenére nekem is az van. Az aktuális kedvencem egy tíz éves Beetle


A művésznő hétköznapjait most a bevetések színesítik, amelyekről kollégái gyakran kérdezik. „Nagyon sokan kíváncsiak rá a kollégáim közül, hogy mi történik egy munkanapomon. Olyanok is vannak, akik hozzám fordulnak segítségért a bajban. A múltkor például Tahi Tóth Laci hívott, hogy ellopták a felesége új Volkswagen márkájú autóját a házuk elöl! A Volkswagenek sajnos nagyon kelendőek, ennek ellenére nekem is az van. Az aktuális kedvencem egy tíz éves Beetle. Egyébként sorban ez a 27. autóm, 1964 óta vezetek. Mondtam, hogy személyesen sajnos nem tudom elkapni a tolvajokat, de a lopott autók automatikusan bekerülnek a rendszerbe. Ha valamelyik egység látja, a gép automatikusan jelez. Persze azért megkértem a fiúkat, hogy figyeljenek oda és mindenképp ellenőrizzék, ha ilyen autót látnak. 25 csapat található jelenleg az ország minden területén. Az ezredforduló óta több mint 2500 lopott, 4000-nél is több bűncselekmény elkövetése miatt körözött, és több ezer forgalomból kivont gépjármű akadt fenn a hálón, nem beszélve a körözött személyekről, vagy a rendszámcserés járművekről!” – zárta gondolatait az egyébként remek formában lévő komika.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?