Német villanyautók: most fejlesztik, 2030-tól kötelezővé tennék

Németország célja, hogy 2030-tól már az egész EU-ban csak villanyautók kerülhessenek forgalomba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Németország és Hollandia már célul tűzte ki, hogy 2025-től csakis villanyautókat regisztráljon újonnan, Németország 2030-tól az egész EU-ban előírná ezt.


Miként arról a német Spiegel hírt adott, Németországban már nem csak a villanyautók erőteljes fejlesztése van napirenden, hanem az is, hogy a villanyautózásban élen járó Norvégiát és Hollandiát követve a jövőben kizárják a belső égésű motorral hajtott személyautókat a piacról. Míg Norvégia és Hollandia esetén 2025 az a céldátum, amikortól már csakis elektromos hajtású, emissziómentes autókat kívánnak forgalomba helyezni, Németország egy 5 évvel későbbi dátumot, 2030-at tűzte ki. Akkortól nem csupán saját piacán, a teljes Európai Unióban is kötelezővé tenné azt, hogy személyautóból csakis elektromosat helyezzenek forgalomba.
Hirdetés
Mindez a mai Magyarországról elég meredeknek tűnik, ám ne feledjük, ma már 5,6 millió forinttól megkapható az a villanyautó, ami augusztusban még 8,6 millió forintba került.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 01:09
    Permalink

    Csak halkan jegyzem meg, hogy a norvég és holland bejelentésekről már időközben kiderült, hogy a magyar sajtóban lehozott formájukban baromság. Józan ember azt nem gondolta komolyan, hogy hét(!) év múlva csak elektromos autókat engednek forgalomba helyezni, amikor jelenleg pl. Norvégiában a részarányuk mindössze 25% és egyelőre nagyon messze vannak az olcsó elektromos autók.

Vélemény, hozzászólás?