Nézd meg, ahogy felfal a láva egy Mustangot!

A Kilauea vulkán nem kíméli sem a házakat, sem az autókat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Videón rögzítették, ahogy a néhány napja kitört Kilauea vulkánból csordogáló láva találkozik egy Mustanggal.


Szörnyű pusztítást végez a Kilauea vulkán Hawaii egyik szigetén (Kauai). Elképesztő látvány, ahogy az akár három méter magasra feltornyosuló lávafolyam kíméletlenül maga alá temet mindent, ami az útjába kerül. Lassan vánszorog, lefelé a vulkán oldalán, – és lényegében a sziget maga a vulkán – de semmi nem állhatja útját. Sajnos már 26 házat ledózerolt, és csak a füstölgő feketeség marad utána.
Hirdetés

A házak mellett a járműveket és - ami még nagyobb baj - az élővilágot sem kíméli a láva. A pusztításról rengeteg videó készült már, most viszont feltöltöttek egyet, amelyen egy negyedik generációs Mustang esik áldozatul a természet erejének. Arról nincs információ, hogy mit keresett ott az elhagyott autó. Valószínűleg a tulajdonosnak már nem volt ideje elhajtani vele, amikor evakuálták a területet. Jól látható, ahogy először a gumiabroncsok kapnak lángra a forró láva érintésétől, aztán apránként az egész autót behabzsolja a folyam.

A videó a Leilani Estates néven ismert területen készült, amely most rendkívül veszélyes hely. A környéken tíz hasadékból tör fel a láva, miközben mérges gázok telítik a levegőt, valamint óriási olvadt kőzetből álló lávabombákat vet ki magából a vulkán akár 60 méteres magasságba is. Mondani sem kell mekkora rombolást képes végezni egy ilyen szikla a magasból lezuhanva. Tetézi a bajt, hogy néhány napja egy 6,9-es erősségű földrengés rázta meg a szigetet, márpedig 40 éve nem volt ekkora rengés ott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?