Nincs keményebb a betonba öntött UAZ-nál

Újabb rendhagyó kísérletbe vágott bele az orosz Garage 54 csapata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy-egy komoly terepre alkalmas négykerekűnél gyakran elhangzik a „kemény terepjáró” kifejezés, az oroszok viszont új értelmet adtak ennek a fogalomnak.

Az UAZ még bőven a szovjet érában született, de némi aktualizálással UAZ Hunter néven ma is kapható az idestova 48 éves konstrukció. A szórakoztatóan elvetemült ötleteiről híres Garage 54 orosz autós csatorna gondolt egy merészet, és betonba burkolták az öreg terepjárót. Némi zsaluzás és purhab segítségével a teljes karosszériát sikerült betonréteggel körbevenni. Ajtókról és körpanorámáról álmodni sem lehet, az UAZ jelenlegi formáját egy bunker is megirigyelné. A beszállás nem éppen egyszerű, a motorházat megmászva az első szélvédőn – illetve annak helyén- át közelíthető meg az utastér.
Hirdetés
A robusztus négykerékhajtású, néhány tonnás súlynövekedése miatt elővigyázatosságból kiszerelték a futóművet, így viszont csak elég zötyögős helyváltoztatásra képes az UAZ 469. A motornak, a váltónak és a kuplungnak úgy tűnik meg sem kottyan a plusz súly, persze sokat nem mentek a „bunkerral”. A videó második felében arra használják a súlyos terepjárót, amire ránézésre való, azaz rombolásra. A móka kárát egy Lada és egy Volga látja, de főleg előbbi leheli ki lelkét a videóban. A betonburkolat elég tartósra sikerült, mivel a számos ütközés után is csak itt-ott pottyan le néhány darab. A különleges UAZ tovább öregbíti az orosz mérnökök hírnevét, akik előszeretettel raktak a kelleténél jóval több anyagot alkotásikba, így egy 469-esnek meg sem kottyan egy kis plusz súly.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?