Olcsóbb tankolást hozhat augusztus első napja

Eshetnek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg az elmúlt 3 hét az üzemanyagárak emelkedéséről (is) szólt, augusztus első hetében apadhatnak a hajtóanyag-árak.

Július közepe óta literenként 19 forinttal drágult a benzin, 23-mal a gázolaj. Tetemes, mintegy 5 százalékos áremelkedés, mindössze 3 hét alatt. Most azonban visszafogott enyhülés következhet, ugyanis e héten esett mind a 95-ös benzin, mind pedig a gázolaj nemzetközi jegyzésára. Leginkább a 95-ös lett olcsóbb, dollárban mérve 2,2 százalékkal, míg a dízel üzemanyag ára csupán 1,5 százalékkal apadt. Forintosítva hajszálnyit, de tényleg csak hajszálnyit visszafogottabb az árapadás, ugyanis a hét elején is csak enyhén romlott az árfolyam, az euró mentésének hírére pedig fizetőeszközünk (ami az egységes európai valutához képest ügye jelentősen erősödött) csaknem ugyanannyi dollárt ér, mint egy héttel ezelőtt.
Hirdetés

Így aztán a nemzetközi tőzsdék jegyzésáraiból adódóan leginkább a benzin áránál várható apadás, melynek mértéke akár a literenkénti 5 forintot is elérheti. A gázolaj esetében ennél szerényebb ármérséklés, sőt akár annak elmaradása is elképzelhető. Aki tehát teheti, várjon a tankolással, de szokás szerint megjegyezzük, a megfelelő kút kiválasztásán több múlik, mint a tankolás idején. Az egyes kutak között ugyanis nem 3-5, hanem 20-30 forintos árkülönbségek is tapasztalhatók, még azonos városban, azonos társaság esetén is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?