Összefogás a büntetőfékezés ellen: íme a figyelemfelkeltő videó!

A büntetőfékezés nem játék, erre hívja fel a figyelmet egy új kampány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Magyar Autóklub és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács együttműködése keretében készült rövid videó a büntetőfékezés veszélyességére hívja fel a figyelmet.

Szinte hétről hétre látni újabb és újabb büntetőfékezést bemutató videókat a világhálón, a médiában, a közösségi felületeken, annak ellenére, hogy egy ilyen eset súlyos közlekedési bűncselekménynek számít, akkor is, ha nem történik baleset. A Büntető Törvénykönyv a közúti veszélyeztetést három évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti, sőt, akár nyolc évet is kaphat az az elkövető, aki súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget, és akár tizenötöt is, ha kettőnél több ember halálát okozza ezzel.
Hirdetés
A NÚSZ Zrt. idén immár negyedik éve csatlakozva a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedési Kultúra Napja kezdeményezéséhez, másodjára indította el #közlekedjbiztonságosan kampányát. A társaság célja, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy a közlekedésben résztvevők számára a tudatos, egymásra odafigyelő, higgadt, toleráns magatartás legyen a természetes - minél szélesebb körben. A kampány legújabb eleme „A büntetőfékezés nem játék!” című videó, amely alább megtekinthető. A Magyar Autóklub is kiemelten fontos feladatának tartja a közlekedési kultúra fejlesztését, ezért is csatlakoztak a NÚSZ Zrt. kampányához. Az ország legnagyobb autós közösségeként a MAK legfőbb célja, hogy figyelemfelhívással a közlekedők nézőpontján változtatva, egy békésen és biztonságban közlekedő közösséget alakítson ki. Ehhez a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács is csatlakozott, hiszen programjaik célja olyan attitűdök formálása, melyek megalapozhatják a magunk és az egymás iránti felelősségvállalást, a közösségépítést, annak érdekében, hogy ne váljunk áldozattá, netán elkövetővé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?