Így NE csináld: Videón az autópályán rollerező srác

Életveszélyes mutatványt rögzítettek a Magyar Közút kamerái, ezt mindenkinek látnia kell!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elsőre poénnak hangozhat rollerrel hasítani az autópályán, de mivel az élet nem akciófilm és nem is videojáték, ez sokkal inkább csak veszélyes és felelőtlen dolog. Mutatjuk a hihetetlen felvételeket.

Meredek szituációt és komoly balesetet is nézhettünk már végig bőséggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gyorsforgalmi utakat figyelő kameráinak felvételein. Olyat viszont, mint ami a napokban történt az M1-es autópályán, még a tapasztalt diszpécserek sem nagyon láttak. Egy fiatal férfi elektromos rollerével közlekedett az ország legforgalmasabb autópályájának leállósávján Bicske térségében.
Hirdetés
A történet előzménye, hogy 2021. június hetedikén, hétfő délután az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon két kamion ütközött egymással. A külső sávot le kellett zárni, az így bekövetkezett torlódás pedig meghaladta a 3 kilométert. Valószínűleg a hosszabb menetidőt megelégelve szállhatott ki egy autó utasa, aki fogta a rollerét és a leállósávon haladva próbálta meg lerövidíteni útját. Az autópálya leállósávján gyalogosan, kerékpárral, rollerrel, vagy bármi hasonlóval közlekedni egyenlő a közvetlen életveszéllyel. Jól látható a kamerafelvételeken, hogy a külső sávban rengeteg kamion haladt el mellette. A Magyar Közút útellenőre a rolleres láttán azonnal értesítette a rendőrséget, a bicskei mérnökség diszpécserei pedig folyamatosan nyomon követték a férfit, ebből láthatók részletek az alábbi videón is. A fiatalember a következő lehajtónál letért az autópályáról és az 1-es főúton folytatta útját, a kiérkező rendőrök ott már nem találták meg.
Hirdetés
A rollerezéssel összefüggésben személyi sérülés nem történt, de ez kizárólag a szerencsének köszönhető. A Magyar Közút emberei éppen ezért arra kérik a közlekedőket, hogy bármilyen torlódás is alakul ki egy-egy útszakaszon, ilyen és ehhez hasonló életveszélyes manőverekkel soha ne próbálkozzanak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?