Pápá, DTM, hello, Formula E – mondja a Mercedes

A Mercedes a Formula E kedvéért száll ki a DTM-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövőre befejezi DTM szereplését a Mercedes-Benz, ugyanis egy évvel később beszáll a Formula E-be is a Forma-1 mellett.


A DTM történetében eddig a leginkább sikeresnek számító, összesen 6 autót futtató Mercedes-Benz bejelentette, hogy utoljára jövőre indul el a versenysorozatban. Teszi ezt azért, hogy a 2019/20-as szezonban a Formula E-ben is induljon - természetesen a Forma-1 mellett. A váltás oka nem más, mint az autóipar, illetve -piac változása.
Hirdetés

Mint azt Totto Wolf, a Mercedes sportigazgatója elmondta, a DTM mindig is egy meghatározó fejezet marad a márka sporttörténelmében. Természetesen az új sorozatban is a minél több győzelem megszerzése lesz a Mercedes célja. A DTM-ben, mármint a 2000 óta futó Deutsche Tourenwagen Masters amúgy az elmúlt 18 évben folyamatosan jelen volt a Mercedes, mint mondják, a győzelem ünneplését és a kudarc megélését egyaránt volt módjuk megélni, és minden percét élvezték. Az 1988-ban még Deutsche Tourenwagen Meisterschaft néven indított DTM-mel együtt összesen 26 versenyévet tud maga mögött a német túraautózásban a Mercedes-Benz, 10 egyéni, 13 csapat és 6 konstruktőri bajnoki címmel, rajongóival összesen 183 versenygyőzelmet, 128 pole pozíciót és 540 pódiumhelyezést ünnepelhetett. A Mercedes DTM-ből való kiszállása az egész sorozat létét veszélyezteti, hiszen jelenleg a mezőny harmada csillagos autóval fut.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?