Pártgarázsban kezdte, mára a legnagyobb hazai kereskedő lett

Autókereskedelmi mérföldkő: jubilál a Pappas Auto

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes hazai képviseletének 25 éves jubileuma egyben az újkori hazai autókereskedelem évfordulója is, a cég fejlődése messze a piaci átlagot felülmúló volt.


Pontosan negyed évszázada, 25 éve a hazai Mercedes-forgalmazás központja a XIII. kerületi Kárpát utca, ahol 1990-ben az egykori pártgarázst megvásárolva nyitotta meg az MB-Auto Magyarország Kft-t az amúgy az osztrák hálózatot is üzemeltető és korábban kiépítő Pappas csoport. Az importőr és a kereskedőhálózat 2005-ben az EU-s irányelveknek megfelelően különvált, azóta Pappas Auto Magyarország néven fut a ma 6 telephelyével, több mint 10 forgalmazott márkájával és 450 munkatársával a legjelentősebb hazai autókereskedelmi cégnek számító vállalat.
Az itthon eladott Mercedesek 59, a Mercedes haszonjárművek 71 százalékát a Pappas Auto értékesíti, a Jeep és a Lancia modelljeinek 80 százaléka, míg a Kiák negyede a Pappas Auto által kerül értékesítésre, s a Fiat személyautóinál is 19, haszonjárműveinél 14 százalék a Pappasé.
Hirdetés

Bővülésének egyik kulcsa volt az újabbnál újabb telephelyek nyitása, illetve megvásárlása és modernizálása. Ma két budapesti (XIII. és XI. kerület) telephelyén túl Szegeden, Pécsett, Székesfehérváron és Debrecenben is a Pappas Auto szolgálja ki a vevőket. Sok egyéb mellett egyedi PappasCasco, használtautó-garancia, Pappas Auto Európa Garancia és Service Európa Garancia programok is rendelkezésre állnak a használtautókat vásárlóknak, vannak továbbá jubileumi kedvezmények is. A Budapest XI. Hyundai úti szalon idén MB Flagship Store koncepció szerinti átépítést kap, AMG corner exkluzív bemutatórész is helyet kapott ott. A fejlődés folyamatos, a Pappas Auto forgalma is szépen növekszik, aminek nyilván a forgalmazott márkák is örülnek. Az egyik legfontosabb modellújdonság a Pappas háza táján a BMW X6 konkurenseként idén érkezett Mercedes-Benz GLE Coupé, amit már teszteltünk is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?