Péntektől mindenképp drágább lesz a tankolás

A gázolaj ára 400 forint fölé megy az első augusztusi alkalommal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a gázolaj ára július utolsó napján is emelkedett, pénteken, az első augusztusi alkalommal is nőni fog, akárcsak a benziné.


Július utolsó napján, azaz ma literenkénti 3 forinttal emelkedett a gázolaj ára, ezzel az átlagár már csupán egyetlen forinttal marad a lélektani 400 forint alatt, a Holtankoljak.hu értesülései szerint azonban ez csak a kezdete volt a heti üzemanyagár-emelésnek. Pénteken ugyanis a benzin is megkapja az ő 3 forintos áremelését, a gázolaj pedig a szerdai 3 forintos mellé egy 2 forintosat. Így a literenkénti átlagárak a 95-ös benzin esetén 394, a gázolajnál 401 forintra emelkednek.
Hirdetés
Maradnak természetesen az egyes töltőállomások közötti jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos árkülönbségek, így főként a gázolajnál lehet arra számítani, hogy a drágább helyeken, például az autópályák mentén akár az egykori, 2012-ben adódott, átlagár szerinti 450 forintos szintet is elérik az árak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?