Pezsgőznél az új Lada limóban?

Képeslap Oroszországból: a Lada Vesta hosszított változata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyon vicces, ha egy nem éppen arra ildomos autóból faragnak limuzint. Láttunk már Dacia sztreccslimót is, most meg itt a Lada Vesta VIP.


Jó, rendben van, nem is igazi limuzin, csak egy hosszított tengelytávú szedán a Lada Vesta VIP, de a stílusvétek így sem sokkal kisebb. Kicsit olyan ez, mint amikor az egyik amúgy mindenhová mackóban járó ismerősöm megpróbál jelesebb alkalmakra kiöltözni. Mindig rá is szól valaki a baráti társaságból, hogy kár volt iparkodnia, jő ő nekünk a hétköznapi szerelésben is. Pingvinnek beöltözni felesleges. Valahogy így van ez a hangzatos nevű Lada Vesta VIP-vel is. Ha az oroszok csak demonstrálni akarták, hogy mire képesek, jobban jártak volna mondjuk inkább egy újabb gyári sportváltozattal. Sajnos nem így lett, hanem megcsinálták a fusi változatát annak, amit Maybach néven a Mercedes-Benz S-osztályára építve az autóépítés egyik csúcsaként ismerünk.
Hirdetés


A képeken látható fekete autó hossza egy 25 centis toldással már 4,4 méter. A cél a megnövelt hátsó sori lábtér volt, amihez igazodva megnyújtották a hátsó oldalajtókat is. Emellett a Vestán új részlet még a kétszínű könnyűfémfelni, de az sem tudja palástolni az ólajtó formáját, méretét és a mögötte esetlenkedő hátsóablak-vonalat sem. Az orosz híradások szerint ez a Vesta így nem lesz a szériagyártás része, ha több készülne belőle, akkor is csak egy kis szériára lehet számítani. Még az AvtoVAZ elnöke, Bo Andersson is meglepődött a feketeségen, mert a mérnökök titokban tartották a fejlesztését. A fejedelminek szánt Vesta specifikációjáról nem tudunk még semmi pontosat, de feltehetőleg minden extrát beleépítettek, ami ma csak elérhető a Lada polcain.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?