Prémium külsővel tér vissza az elnöki kisbusz

Frissült a Mercedes V-osztály, a személyszállító kisbuszok sokkal elegánsabb megjelenést kaptak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lassan négy éve frissült utoljára a csillagos márka kisbusza, így a ráncfelvarrással kicsit modernizálták a nagyobb Mercedeseket.

A Mercedes nem aprózta el, egy az egyben frissítette a teljes V-osztályt a személyszállító kisbuszoktól kezdve, egészen a kishaszonjárművekig. Alapjaiban viszont az összes modellről elmondható, hogy drasztikus változások nem történtek, csupán az évek alatt elavult vonalakat modernizálták. Kiviteltől függően az első hűtőmaszkon a személyautókon már megszokott apró, a márka emblémáját idéző csillagok is feltűntek, vagy a másik esetben vízszintes, a korábbihoz képest sokkal letisztultabb elrendezést kapott a hűtőrács. Egyértelmű, hogy előbbi a személyszállító V-osztály sajátossága, ezzel is elegánsabb hatást kölcsönözve a kisbusz Mercedeseknek.
Hirdetés
Az utastérben már sokkal nagyobb különbségek akadnak a személyszállító és a kishaszon V-osztály között. Előbbi megkapta a Mercedes népszerűbb autóiból - főként SUV-jaiból ismert - dupla kijelzős megoldást, míg a Vito és eVito egy egyszerűbb kiosztással dolgozik, egy 5,5, és egy 10,25 colos képernyővel. Ellenben minden V-osztályban közös az MBUX infotainment rendszer, igaz más-más funkciókkal. A kishaszonjárművekhez külön szolgáltatást nyújt a Mercedes, ha bármi történne az utakon, míg a személyszállítókhoz inkább kényelmi funkciókat kínálnak a németek, mint például a zene streaming vagy a kiterjesztett valóság. Kisbusz lévén a Mercedes számtalan biztonsági funkciót kínál a V-osztályhoz, mint a sávtartó, a holttérfigyelő vagy éppen az aktív távolságtartó, de ez csak az EQV-ban és a V-osztályban alap, a Vitóban és eVitóban feláras extra.
Hirdetés
A motorkínálatban nincs változás, így az EQV-ban marad a 201 lóerős elektromotor, kétféle választható akkumulátor csomaggal, maximum 418 kilométeres hatótávval. A belsőégésű kínálatot továbbra is az 1,7 literes, a kétliteres és a 2,2 literes négyhengeres, turbódízel erőforrást jelenti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?