Rendhagyó interjú Michelisz Norbival a hazai WTCR futam előtt

Sajnos zárt kapuk mögött rendezik a WTCR hazai futamát - Norbi mesélt az esélyekről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BoP-botrányról és a hazai futamok esélyeiről is kérdezte Michelisz Norbit egy rendhagyó interjúban Wéber Gábor.

Ahogy a világban sokfelé, úgy itthon is a helyszíni nézők kizárásával rendeznek autóversenyt a hétvégén, ráadásul a számunkra egyik legfontosabbat. A WTCR-ben ugyanis hazai versenyzőknek is drukkolhatunk. De az október 17-én és 18-án következő WTCR versenyek nem csak ezért egyediek. Michelisz Norbi utoljára több mint egy évtizeddel ezelőtt versenyzett az év ezen szakaszában a hazai pályán, szóval ez egy újabb kihívás a bajnoki címvédő számára. Az OMV által támogatását élvező pilóta Wéber Gábornak, egykori versenyzőtársának és Forma 1-es szakkommentátornak beszélt az előttünk álló hétvégéről. A beszélgetés során szóba kerül az idei év eddigi legnagyobb WTCR-botránya. A németországi futamtól Michelisz csapata váratlanul visszalépett az őket hátrányos helyzetbe hozó BoP, azaz a teljesítmény-kiegyenlítő rendszer miatt. Ám a kieső versenyek ellenére Norbi úgy gondolja, hogy a címvédésre még mindig van lehetősége, annak ellenére, hogy több mint 70 pont a hátránya.
Hirdetés
A nézők hiánya miatt Norbi szerint a hungaroringi futamok biztos nagyon szokatlanok lesznek. Emiatt ugyan kevesebb nyomást érez magán, ám hozzátette, a nézők minden évben tizedekkel segítik körönként. Megjegyezte, hogy a magyar nagydíjak közül a 2012-es a legemlékezetesebb számára, amikor először tudott nyerni saját közönsége előtt. Ám a 2011-es első hazai túraautó világbajnoki futam is örökre emlékezetes marad számára, mert azt szinte katartikus élménnyé tették a rajongók. Pontosan ezek miatt az élmények miatt hiányoznak majd neki nagyon a nézők. Már csak azért is, mert az utolsó kanyarban mindenképp látja a rajongókat. Kanyarról-kanyarra teljesítve a pályát aztán erről az extatikus hangulatról megfeledkezik a pilóta, ám ismét az utolsó kanyarra fordulva újra szembesül vele, ami hatalmas élmény. A Hungaroringen egyébként most is jó eredményekre számít. A Q3-ba bejuthatnak, s véleménye szerint az élmezőnyben tudnak küzdeni a helyezésekért. De hallgasd meg a saját füleddel, hogy mint mondott az egyik legismertebb hazai sportoló a megmérettetés előtt, aztán ha már ki nem mehetünk a ringre, a képernyők előtt drukkoljunk a sikerért!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?