Repülő autóval térne vissza a DeLorean

1985 után végre tényleg repülhet egy DeLorean

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét a jövő kergetésével kapcsolható össze a híres DeLorean név, hiszen az alapító unokaöccse repülő autó fejlesztésbe vágta a fejszéjét.


A DeLorean nevet mára a legtöbben a jövő futurisztikus autójával kötik össze, köszönhetően a Vissza a jövőbe triológiának, aminek időutazó főszereplője egy volt azon 8583 darab MC–12 modell közül, ami legördült az észak-ír autógyár rövid, mindössze kétéves fennállása alatt. Most a szénszálas vázú, de szálcsiszolt rozsdamentes acéllal borított legendás autó sikereit szeretné meglovagolni Paul DeLorean, az alapító John DeLorean unokaöccse. Paul ugyanis repülő autó fejlesztésébe fogott, hogy még inkább a jövővel kapcsolják össze a DeLorean nevet. Bár repülő autóként beszélnek a DeLorean Aerospace DR-7 VTOL-nak nevezett járműről, egyedül az ülései és a fényszórói személyautósak. Máskülönben egész egyszerűen egy vertikális felszállásra alkalmas repülőgépről van szó, köszönhetően az elöl-hátul elhelyezett billenőrotoroknak. Hajtánya a tervek szerint teljesen elektromos lenne, és akár 200 km hatótávot ígérnek neki.
Hirdetés

„Utak? Ahová megyünk, ott nincs szükség utakra.” - hangzik a híres mondás Dokitól, és úgy látszik, ebben a DeLorean Aerospace létrehozói is hisznek. Egyébként már el is készült a méretarányos modell, nem kevesebb, mint 6 szárnnyal, amiből a legalsók valószínűleg támaszként is szolgálnak leszálláskor. Persze sokan örültségnek tartják a repülő autók ötletét - csakúgy, mint az önmagát befűző Nike cipőt -, az autóipar meghatározó szereplői viszont gyakran ellentmondanak ennek. Egyre többen, például az Uber, a Toyota, a Geely, az Airbus és legutóbb a Daimler is támogatást nyújtott hasonló vállalkozásoknak. Egyébként az előd rajongói sem szomorkodhatnak, Texasban ismét rendelhetőek az eredeti DeLoreanek, amiket ráadásul a megmaradt gyári alkatrészekből építenek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?