Ritka szépség kerülhet idén a gyártósorokra

Akár már az idei év végén megkaphatják a tulajdonosok az új Bugattikat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Bugatti ismérve manapság az elképesztő exkluzivitás, a sebesség és a luxus. A legújabb modelljük a tesztelés utolsó fázisába ért, így akár már idén a tulajdonosokhoz kerülhetnek az új Bugattik.

Közel 50 ezer kilométeren át nyüstölte a Bugatti a hamarosan gyártásba kerülő modelljét, a Centodiecit, bár kérdés, lesz-e bárki is a leendő tulajdonosok között, aki akár ennek csak a felét is beleteszi hamarosan készülő autójába. A Bugatti névhez hűen ugyanis nem készül belőle túl sok, és az árcédulára is szemmel jól látható összeget biggyesztettek; egyetlen Centodieciért ugyanis 8,8 millió dollárt, vagyis 2,9 milliárd forintot kérnek, és mindössze 10 darabot készítenek. Már a bejelentéskor az összes példányt lefoglalták, később már a vásárlási opciót dobták piacra Franciaországban, amiért 3,4 milliárd forintot kértek, így szinte borítékolható, hogy a Centodieci már csak drágább lesz. Igaz, van is mire fogni az árcédulát, hiszen minden idők egyik legerősebb Bugattija lesz, és a végsebessége is azért "csak" 380 km/h, mert a mérnökök leszabályozták a nyolcliteres W16-os motor 1600 lóerős teljesítményét az említett tempó elérésekor.
Hirdetés
A nem mindennapi autót a gyártás előtt alaposan megtépázta a Bugatti, és meglehetősen extrém körülmények között tesztelték. 2021 májusában például a Nürburgring Nordschleifen szúrták ki, mely közismerten szereti gyilkolni a technikát és a sofőröket is. Később a Bugatti maga számolt be arról, hogy egy mínusz 20 Celsius-fokos kamrába zárták az autót, de 45 fokos hőségben is hajtották a teszt során a Centiodiecit. Emellett a mérnökök azt is elárulták, hogy egy hosszútávú tesztet is teljesítettek az autóval, melynek keretein belül 1200 kilométert tettek minden nap az autóval. A Bugatti szerint csupán egyetlen teszt maradt a gyártásig, ha azt is abszolválták, már az év végére elkészülhet az összes példány.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2022.04.03. at 18:59
    Permalink

    Még a nagy járvány előtt sikerült egy ilyen lencsevégre kapni ( https://egzostive.com/szupersportkocsik-zoute/ ), persze erősen tanulmány változatban. Olyan volt mintha egy birodalmi rohamosztogasba oltottak volna autógéneket, de a végeredmény mégis valami eszement dögös lett. Nagyon más a Centodieci mint bármi amit korábban láttam, és kifejezetten tetszett az eredmény.
    Gondolom akinek már van Chironja az most szaladt a pénzét lobogtatva hogy kapjon egy Centodiecit is.

Vélemény, hozzászólás?