Saját városuk autóját kapják az FC Barcelona játékosai

A CUPRA Formentor lett az FC Barcelona hivatalos autója, a bevezető különkiadás pedig már rendelhető

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még szorosabbra fűzi kapcsolatát Barcelona két sportmárkája, a futballcsapat és a sportautó-gyár. A kapusuk már rendelt is egy Formentort magának, mától pedig bárki más is lefoglalhat egyet.

Katalánok is, sportosak is mindketten, így adta magát a SEAT nemrég elindított új sportmárkája, a CUPRA és az FC Barcelona focicsapat közti együttműködés. A futballisták közül a kapus, Marc ter Stegen február óta a CUPRA márkanagykövete, illetve a klub hivatalos autóipari és mobilitási partnere is a fiatal autómárka. Most pedig a hamarosan érkező Formentorral megszületik az FC Barcelona első hivatalos autója, ter Stegen pedig nem is habozott lecsapni az első példányra. Persze a többi játékos is igényt tarthat egy-egy példányra, melyeket saját ízlésük szerint konfigurálhatnak, a kész autók pedig nemsokára megérkeznek a csapathoz.
Hirdetés
A hivatalos autó cím természetesen nem jelent az FC Barcelona részéről semmiféle közreműködést az autó gyártásában, nem lesz a csapat logója a kocsin, csupán a játékosok és a klub használatára bocsát majd néhány darabot a CUPRA, illetve a Camp Nou-ban is ki lesz állítva pár Formentor, amint a rajongók személyesen is visszatérhetnek a stadionba. Emellett persze mindenféle kampányban is szerepel majd együtt az autó és a focicsapat, például az alábbi videóban is, amiben ter Stegen ül egy matt kékesszürke Formentor volánja mögött. A képsorok egyébként ismét bemutatják az új modell külsejét-belsejét, láthatjuk a futófényes hátsó irányjelzőt, a 19 colos felniket, a prémium belteret és a sportos sziluettet. A bronz részletek nem csak egyedi stílust kölcsönöznek a kocsinak, még az FC Barcelona színeihez is illik az árnyalat.
Hirdetés
Ősszel már megérkeznek az első darabok a nem futballsztár vásárlókhoz is, először azokhoz, akik az otthon kényelméből, interneten keresztül lefoglalják az exkluzív bevezető különkiadást. Ebben a Formentor kétliteres, 310 lóerős TSI-je szolgál majd, a 19 colos felnik mögött 18 colos Brembo fékek gondoskodnak a lassításról, a külső pedig a fent látott matt fényezést kapja. Bent ugyanilyen színű kagylóülések, valamint sötét alumínium, illetve rézszínű betétek képviselik majd a sportos karaktert. Július 8-ától már meg is lehet rendelni ezt a kivitelt, akik viszont a konnektoros hibridet szeretnék, azoknak jövő évig kell várni, ebben 245 lóerős teljesítmény és 50 kilométeres elektromos hatótáv lesz. Mindegyik Formentor Martorellben, a SEAT gyárában készül majd, Barcelonától néhány kilométerre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?