Sikerült a rekorddöntés, 360 felett ment az Octavia Bonneville-ben

A leggyorsabb kétliteres: Skoda Octavia vRS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Száguldás közben jött meg a rekordétvágy: eredetileg csak a 320 km/h-t akarták elérni, de 360 is sikerült a Skoda Octavia vRS-sel.

Szépen ünnepli tízéves évfordulóját az Octavia vRS, augusztus 17-én ugyanis hivatalosan is a világ leggyorsabb sorozatgyártású kétliteres feltöltött autója lett, mikor 363,328 km/órás átlagolt sebességet ért el a bonneville-i sóstó kiszáradt medrében.
A korábbi, 1998-as rekordot a brit autósújságíró, Richard Meaden adta át a múltnak, miután egyik irányban 360,82, majd visszafele 365,835 km/h-s sebességet teljesített a hivatalos időmérő futamok során.
Robert Hazelwood, a Skoda angol szárnyának igazgatója így értékelte a teljesítményt: “Ez valóban fantasztikus eredmény. Kezdetben csak a 320 km/h-s sebességet akartuk átlépni az évforduló alkalmából, de aztán sokkal messzebbre jutottunk. Köszönöm mindenkinek, akinek része volt abban, hogy világrekorder autót csináljunk a tíz éves Octavia vRS-ből.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?