Sínen az önvezető autók zalaegerszegi tesztpályája

Zalaegerszeg területet ad az önvezető autók tesztpályájához

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eddig is tudtuk, hogy hazánk az önvezető autók kapcsán sem kíván lemaradni, most pedig újabb hírek érkeztek a Zalaegerszegen megvalósítandó tesztpályáról.


Májusban tudtuk meg, hogy önjáró autók számára épül tesztpálya Zalaegerszegen. Ettől függetlenül épp a minap próbálhattunk ki hazai fejlesztések által már önmagukat irányító autókat a zsámbéki drivingcampen, az építendő zalai komplexum azonban sokkalta nagyobb és komplexebb, dedikáltan a jövő autóinak fejlesztésére szolgáló lesz.
Hirdetés

Mintegy 40 milliárd forintos beruházással indul hamarosan az építkezés, Zalaegerszeg városa ráadásul 250 hektáros terület biztosításával és jelentős - a települési operatív programból finanszírozott 3 milliárd forintos - közműfejlesztéssel járul hozzá a projekthez.
Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatása szerint az első önvezető járművek tesztelésére alkalmas pálya 2017-2018-ra lehet kész, a legnagyobb tesztpálya építésének befejezése pedig 2020 és 2022 között várható. Elmondása szerint várhatóan további cégek, szolgáltatók letelepedésével is járó fejlesztés révén közvetlenül 100, közvetve pedig további 350 magasan kvalifikált, vagyis kutatói, fejlesztői, mérnöki álláshely jön létre a zalai megyeszékhelyen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?