Stílusos és futurisztikus villanyautót villant a Honda

Frankfurtban debütált a Honda Urban EV Concept

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Állítólag két év múlva gyártásba kerül a régi Civic-vonalakkal megáldott, de jövőbe mutató Honda Urban EV Concept, ami a Jazznél 10 centivel rövidebb, vagány háromajtós.


Villanyautós jövőképpel érkezett a 2017-es Frankfurti Autószalonra a Honda. Azt mondják, a vagány háromajtós Urban EV Concept nem csupán egy koncepció, Takahiro Hachigo, a márka elnök-vezérigazgatója azzal büszkélkedett, hogy 2019-ben, azaz két év múlva már elérhető lesz az európai piacon is. Az Urban Concept EV hajtásláncáról, azon túl, hogy tisztán elektromos, egyelőre semmit sem árultak el. Azt viszont már tudjuk, hogy a hátrafelé nyíló ajtajú háromajtós a Jazznél 10 centivel rövidebb, kék háttérvilágítású emblémája pedig nem egyedi dizájnjáték, a jövő elektromos Hondái is ilyennel érkeznek majd.
Hirdetés

Kijelzőkkel nem fukarkodtak a tervezők, jutott az első és a hátsó lámpák közé is, az elsőn üdvözlő, a hátsón figyelmeztető üzenetek közölhetők, töltés közben utóbbin annak aktuális állapota látható. A négyüléses, de alapvetően két kanapét adó, "lounge hangulatú" utasteret is a kijelzők határozzák meg. A műszerfalra egy szinte teljes szélességben végigfutó került, az ajtókra pedig egy-egy, a visszapillantó-tükröket helyettesítő kamerák képét megjelenítő.
A Honda jövőképében a sofőrt figyelő, reakciói alapján később tippeket adó Honda Automated Network Assistant elvnevezésű személyi asszisztens és az autó, valamint az okosotthonok energiagazdálkodását segítő, a napelemes rendszerekkel akár a szolgáltatók számára áramot értékesítő Honda Power Manager intelligens töltőrendszer is szerepel. Az Urban EV Concept lényegében a Genfi Autószalonon meghirdetett Electric Vision stratégia egyik konkrét terméke. A projektnek további fontos eleme egy nagy sűrűségű, kis tömegű, integrált hőmérséklet-szabályozóval ellátott akkumulátorcsomag fejlesztése, ami a gyár ígérte szerint forradalmasítja a kétirányú energiaátvitelt az elektromos autók és közműhálózatok között.
Kíváncsian várjuk, hogy mi marad a 2019-es piaci megjelenésre a most kifejezetten ígéretes Urban EV Conceptből.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?