Supercharger épül Magyarországon, de lehet, hogy gyár is

Tesla-híradó: Megépül az első Supercharger Magyarországon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Szilícium-völgyben töltött néhány napot, ahol többek között a Tesla vezetőségével tárgyalt. Magyarország felkerült a Tesla térképére!


Hamarosan új fejezet kezdődhet Magyarország autógyártásának nagykönyvében. Újabb gyáróriás érkezhet, méghozzá a pár év alatt a világot bekebelező Tesla. Korábban már folytak ötletelések Elon Musk vállalatánál, hogy hol épüljön fel a villanyautó-gyártó új üzeme Európában, és akkor Magyarország is szóba került. Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter San Francisco-i látogatásakor több informatikai fejlesztő vállalattal is tárgyalt, valamint a Teslánál is kopogtatott, aminek az eredménye, hogy Magyarország felkerült a Tesla térképére, mint befutó helyszín. A Közép-európai országok közül hazánk elektromos autó töltő infrastruktúrája a legnagyobb - 403 töltővel - de a hazánk kutatás-fejlesztésre és beruházásokra vonatkozó adómértéke a legkedvezőbb, ami a Teslának is imponál.
Hirdetés

Ugyanakkor ahhoz, hogy a Tesla gyártósort építsen fel hazánkban, autóikhoz tervezett nagy kapacitású Supercharger töltőhálózat kiépítése szükséges. Legközelebb Ausztriában találunk ilyet, de most szó szerint Magyarország is felkerült a Tesla térképére. A töltőpontjaikat mutató térképre ugyanis egy győri állomás is felkerült, még csak tervezetten persze. Emellett állítólag még egy Supercharger is megépül, méghozzá Nagykanizsán. Hogy hol épülhet fel a Tesla Gigafactoryja, az egyelőre kérdéses és még nem is biztos. Az eddigi mércék alapján hazánk a befutó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?