Suzukik társaságában esküdtek a rendőrök

Új autókat kaptak a rendőrök, esküt is tettek a friss tiszthelyettesek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rendőr tiszthelyettesek avatása mellett adták át a legújabb, 15 milliárd forintból beszerzett rendőrautókat, zömében Suzuki Vitarákat.


Aki ma Budapesten a Hősök tere felé kívánt menni, az torlódásra számíthatott, ha mégis eljutott oda, temérdek új rendőrautót láthatott. Magam is, de esélyem sem volt ott fotózni, így aztán maradnak egyelőre az ORFK sajtószolgálata által a police.hu oldalon közzétett fotók a legújabb rendőrautókról.
Hirdetés

A Hősök terén, a rendőrség állományába kinevezett 227 tiszthelyettes ünnepélyes eskütételén túl 387 új rendőrautó átadása, a hivatalos közlemény szerint "a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek szemléje" is a program része volt. Zömében a felkészítésük közben már elcsípett Suzuki Vitarák láthatók a képeken, de szép számmal akadtak Mercedes-Benz Sprinter csapatszállítók és összkerékhajtású (4Motion) Volkswagen Caddyk is a most átadott rendőrautók között.
A rendőrségi gépjárműpark megújítása idén 15 milliárd forintba került - hangzott el Orbán Viktor beszédében, aki azt is hozzátette, hogy a következő években a teljes gépjárműállományt szeretnék kicserélni. Ha a 15 milliárd forintot 387 autóra osztjuk le, darabonként közel 39 millió forintos árat kapunk. Bár nem tudunk egyéb komolyabb idei rendőrautó beszerzésről, illetve átadásról, rákérdeztünk az ORFK sajtószolgálatánál, hogy ez az összeg összesen hány autó beszerzését tette lehetővé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 14:13
    Permalink

    Örülök, hogy Suzukikat vettek. Fontosnak tartom a hazai gazdaság támogatását, különösen az állam részéről. A múltkori Mercedes beszerzésen is teljesült ez az elv, de a Mercit eléggé rongyrázásnak éreztem. Ezek a Vitarák tényleg jó autók. Itt a motor kiválasztása nem volt valami ésszerű, hiszen ezek járőrautók lesznek, és ez az üzem a dieselnek nem tesz jót, jobb lett volna a sima 1,6, tartós és keveset fogyaszt.

  • 2017.10.27. at 14:13
    Permalink

    Ezeknek a Suzukiknak ugyan jobb kiállásuk van mint az Astráknak, ám a kasztnijuk ugyan úgy gyenge.. Motorikusan meg nem jobbak az 1.4,- 1.6 Tsi Astráknál. összességében nincs előrelépés, megy a pénzszórás az egyik legnagyobb apparátust felvonultató állami szervezetnél. Helyett annak, hogy remek Vw Jettákat, Passatokat vettek volna, de ennyi pénzért a gyönyörű, száguldó páncélszekrényt,- az új Volvo S90-est is vehették volna.

Vélemény, hozzászólás?