Számít-e a gumi márkája, vagy fontosabb a fajtája?

Fizetett hirdetés

Érdemes-e Matador téli gumit vásárolni online?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már országosan lehet és kell is hóra számítani az utakon. Az autók téli felkészítése kapcsán a legfontosabb, hogy téli gumi legyen az autónkon.

Számos teszt bizonyítja, hogy a nyári és a téli gumik között fényévnyi különbség van havas úton. Sokat számít a gumiabroncs kora is. Utána persze lehet nézegetni, hogy az egyes gumimodellek közül melyik a legjobb, de köztük már messze nem lesz akkora különbség, mint a nyári és a téli vagy a koros és az új között. Jobb tehát egy új, de olcsóbb, mint egy korosabb bármilyen, és persze a téli szinte kivétel nélkül jobb a nyárinál. A szlovák Matador 1925-ben kezdett téli – és nyári gumikat gyártani, és azóta folyamatosan fejleszti az abroncsokat Szlovákiában és Európa-szerte. A vállalat környezettudatos célja, hogy minimálisra csökkentse a gumiabroncsok miatt keletkezett széndioxid kibocsátást. A személygépkocsikra, kisteherautókra és 4x4-es járművekre szánt termékek választékát állítja elő 13 és 20 col közötti méretekben. A cég autógumiját gyakran dicsérik nedves időjárási körülmények között nyújtott teljesítményükért. Alábbi cikkünkben szó lesz a cég rövid története mellett a téli gumiabroncs fontosságáról.
Hirdetés

A Matador márka rövid története
A Matador márka 1905-ben jött létre. Akkoriban a cég portfóliója a gumiból készült termékekre összpontosított. Az igazi sikertörténet azonban 1950 után kezdődött, amikor felépült a púchovi gumiabroncsgyártó üzem. Az elkövetkező 50 év során a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb és leginnovatívabb gumiabroncsgyártója pozícióját hozták létre. A 2007-es év különösen mérföldkő volt a cég történetében. Az üzletág gumi részlegét a vegyesvállalati partner, a Continental AG tulajdonába került. Ez a megállapodás nehéz lépés volt, hiszen a cég sikertörténetének egyik legfontosabb fejezete zárult le. A MATADOR Automotive Vráble 2005-ös megalakulásával az üzleti fókusz az autóipari sorozatgyártás felé tolódott el. Egy évvel később egyesítették erőiket az AUFEER DESIGN céggel, ennek eredményeként bővítették kompetenciájukat a tervezés és fejlesztés területén. Jelenleg a vállalat egy jelentős kelet-közép-európai autóipari beszállító, amely Európa három országában van jelen. Célkitűzésük, hogy elhivatottsággal és innovatív gondolkodásmóddal képesek legyenek arra, hogy világszerte az ügyfelek ezt a márkát válasszák.
Hirdetés
A kifogástalan tapadást elősegítő MP 93-as Nordicca téli gumi jellemzői
A Matador új zászlóshajó téli gumija teljesen új mintával és ellenálló téli teljesítménnyel készült. Az új MP 93 Nordicca csendesen, biztonságosan és hatékonyan vezeti autónkat oda, ahová szeretnénk menni, stresszmentesen, emiatt az utazás, illetve autóvezetés télen is élmény. A termék az ismert webáruházakban közel 18 ezer és 25 ezer forint között vásárolható meg.
Hirdetés
Nézzük a téli gumi tulajdonságait:
  1. Lenyűgöző tapadás és irányíthatóság téli vezetési körülmények között
  2. Megbízható védelem nedves és latyakos utakon
  3. Nagyon egyenletes futófelület-kopás és könnyű gördülés

Hirdetés
Nedves tapadás
A nedves tapadási besorolás azt jelzi, hogy az abroncs milyen jól teljesít nedves körülmények között, az „A” osztálytól az „E” osztályig. A magas fokozat rövid féktávot jelent nedves utakon. Itt: „D”
Üzemanyag-hatékonyság
A csökkentett gördülési ellenállás üzemanyag-megtakarítást és CO2-kibocsátást takarít meg. Az „A” osztályú gumiabroncsok a legjobb üzemanyag-hatékonyságot biztosítják, az üzemanyag-fogyasztás minden következő osztálynál „E” -ig növekszik. Ennél a guminál: „C”.
Zajszint
Ez a gumiabroncs által keltett külső gördülési zaj, decibelben mérve. Erre a téli gumira a 72 dB jellemző.
Hirdetés

További piktogramok havas és jeges körülményekhez

A három címkeértéken kívül – adott esetben – szimbólumok is találhatók, amelyek a szélsőséges havas körülmények között (3PMSF) és/vagy jeges útviszonyok között való tapadásra vonatkoznak (ez utóbbi csak a személygépkocsi-gumiabroncsokra vonatkozik).
A MP93 téli gumi megbirkózik a hóval
Az új futófelület-mintázat hozzájárul ahhoz, hogy a gumiabroncs hatékonyan megküzdjön a havas útviszonyokkal, ezáltal tökéletes tapadást biztosítson. Minden blokkot és lamellát úgy terveztek, hogy fokozza a fékteljesítményt és megbízható kanyarodást segítsen elő. Ezt kombinálva biztonságosabb és élvezetesebb utazást eredményezzen. Összességében elmondható, hogy a Matador téli gumija nyugodtan megvásárolható online is. Arra azonban figyeljünk, hogy mindenképpen körültekintően és biztonságosan közlekedjünk, mert a hideg időjárás váratlan helyzetek felé sodorhat és a téli gumi bár sokat számít, nem életbiztosítás.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?