Szándékosan locsoltak fel olajjal egy közkedvelt útszakaszt

Olajat öntöztek szét egy szerpentin kanyarjaiban, hogy megleckéztessék a kanyarvadász motorosokat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rémisztő képeket tett közzé a rendőrség: valaki szándékosan tette életveszélyessé Magyarország egyik legszórakoztatóbb kanyargós útszakaszát.

Az eset a Bajna és Héreg közötti útszakasz négy kanyarjában történt, ami köztudottan a motorosok és az élményautózók egyik kedvenc útszakasza. Az útvonal a természetben gyönyörködőket, illetve a kanyarvadászokat is vonzza. 2011-ben már keringett olyan pletyka, hogy egy nagyon hasonló helyszínen, a cseszneki szerpentinen néhány kanyart fellocsolt valaki olajjal, mert elege lett az esztelen száguldozókból, ám ekkor a rendőrök megállapították, hogy csupán egy műszaki hibás távolsági buszból folyt az olaj, így a büntetőeljárást lezárták.

Most azonban egyértelmű, hogy szándékosan locsolták szét az olajat, ezzel ártatlan autósok és motorosok életét veszélyeztették.

Az olajfoltokat vasárnap reggel fedezték fel az arra közlekedők. Ezúttal viszont biztosak lehettek benne a rendőrök, hogy nem a véletlen műve az eset, a képeken is jól látszik, hogy az olajcsíkokat cikkcakkban öntötték a kanyarokba, vélhetően a kanyarvadász motorosok "megleckéztetésére". Az olaj szabályos sebességgel haladva is komoly tapadásvesztést okozott a kanyarokban, így az elkövető közvetlen balesetveszélyes helyzetet teremtett nem csak a motorosoknak, de minden más arra járó járművezetőnek is. Ráadásul ha egy szándékosan szabálytalankodó sofőr hajt az olajra, akkor is veszélybe kerül mindenki a környezetében. Szerencsére ezúttal nem történt baleset az útra folyt olaj miatt, ám ebben az is közrejátszott, hogy az észlelés után a rendőrök biztosították a szakaszt, majd a Magyar Közút munkatársai soron kívül kivonultak és megtisztították az aszfaltot.

Aki az olajat az útra öntötte, közúti közlekedés biztonsága elleni bűntettet követett el, amiért akár három év szabadságvesztés is kiszabható.

Rengeteg hasonló, élménydús és gyönyörű szerpentin található hazánkban, ilyen például a Kékes-tetőre vezető útszakasz, de akad még néhány a Mecsekben, a már említett cseszneki szakaszon is. A most veszélybe sodort Bajna és Héreg közötti kanyargós aszfaltcsík azonban különleges: az útburkolaton fehér körökkel jelölték azt az ívet, amely vezeti a motorosokat, hogy biztonságosan lehessen bevenni a kanyarokat. Az olaj szétlocsolásával kapcsolatban az Esztergomi Rendőrkapitányság ismeretlen személlyel szemben a közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt indított eljárást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?