Szárnyal az olaj ára, drágulnak az üzemanyagok

Most már a benzin sem ússza meg az áremelést

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétfőn érkezett a hír, hogy tovább drágul szerdától a gázolaj, ma viszont kiderült, hogy nem ússzuk meg újabb áremelés nélkül a hetet. Ráadásul legközelebb nem csak a gázolaj ára emelkedik.

Hiába csappant meg a kereslet az olaj iránt, a Brent már megközelítette a hordónkénti 50 dolláros szintet, nem meglepő tehát, hogy emelkednek itthon is az árak a kutakon. A Holtankoljak.hu információi szerint pénteken érkezik az újabb emelés, ezúttal a gázolaj mellett a benzin is drágul. Utóbbi literenként bruttó 4 forinttal lesz drágább, míg a gázolaj ára ennél is nagyobbat emelkedik, bruttó 5 forintot literje. Szóval elérkezik a pillanat, amikor kereken 20 forintos árkülönbség alakul ki a két üzemanyagfajta között. Péntektől tehát a 95-ös benzinért átlagosan 358 forintot kérnek el literenként, míg a gázolaj ára 378 forintra emelkedik literenként. Természetesen továbbra is érdemes válogatni a töltőállomások között, hiszen jelentős differencia mutatkozhat az árak között.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?