Szénnel fűtik a poklot – karbonruhát kapott a Dodge Demon

Majdnem egy mázsát faragtak a Dodge Demon tömegéből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lehet, hogy nem hangzik valami nagy durranásnak 100 kilót lefaragni egy autó tömegéből (pedig bármelyik autó esetében az), de amikor egy eleve 800 lóerős masina dobja le a felesleget, az igazán lenyűgöző végeredményt ígér.

Összesen öt darab karbonruhás Dodge Demon készült a SpeedKore Performance Group szárnyai alatt, amelyből most az egyikre licitálhatnak az érdeklődők. A tuningcég kimondottan a szánszálas alkatrészek gyártására specializálódott, a Dodge Challenger megvadított változatát is tesztautónak használták a különböző karbon elemek fejlesztéséhez és kipróbálásához.
Hirdetés

Hirdetés
Lényegében az autó eredeti acél karosszériáját cserélték karbonszálasra, így dobott le magáról 90 kilogrammot az autó. Persze rá is fért a Challenger SRT Demonra a fogyókúra, hiszen közel kettő tonnát nyomott a mérlegen. Ennek ellenére volt baromi gyors, ami a 800 lóerejét tekintve már nem is annyira meglepő. A 6,2 literes, V8-as HEMI motorból hozták ki ezt a számot 917 Nm forgatónyomaték mellett. Ez ugyanaz a motor, ami a Hellcat modellben is megtalálható, csak épp megerősítették a hajtókarokat, a dugattyúkat, módosítottak a szelepvezérlésen, az üzemanyagpumpákon, illetve a hűtésen. Na, meg a Demonhoz képest a Hellcat „népautó”. Ugyanis a Demon változatból csupán 3300 darabot gyártottak, a SpeedKore kísérleti példánya a 118. közülük. Csupán 320 kilométert futott eddig, jelenleg 100 ezer dollárnál (kb. 38 millió forintnál) jár az ára, ám ennél valószínűleg többet adnak majd érte az árverés végén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?