Szénnel fűtik a poklot – karbonruhát kapott a Dodge Demon

Majdnem egy mázsát faragtak a Dodge Demon tömegéből

Lehet, hogy nem hangzik valami nagy durranásnak 100 kilót lefaragni egy autó tömegéből (pedig bármelyik autó esetében az), de amikor egy eleve 800 lóerős masina dobja le a felesleget, az igazán lenyűgöző végeredményt ígér.

Összesen öt darab karbonruhás Dodge Demon készült a SpeedKore Performance Group szárnyai alatt, amelyből most az egyikre licitálhatnak az érdeklődők. A tuningcég kimondottan a szánszálas alkatrészek gyártására specializálódott, a Dodge Challenger megvadított változatát is tesztautónak használták a különböző karbon elemek fejlesztéséhez és kipróbálásához.
Hirdetés

Hirdetés
Lényegében az autó eredeti acél karosszériáját cserélték karbonszálasra, így dobott le magáról 90 kilogrammot az autó. Persze rá is fért a Challenger SRT Demonra a fogyókúra, hiszen közel kettő tonnát nyomott a mérlegen. Ennek ellenére volt baromi gyors, ami a 800 lóerejét tekintve már nem is annyira meglepő. A 6,2 literes, V8-as HEMI motorból hozták ki ezt a számot 917 Nm forgatónyomaték mellett. Ez ugyanaz a motor, ami a Hellcat modellben is megtalálható, csak épp megerősítették a hajtókarokat, a dugattyúkat, módosítottak a szelepvezérlésen, az üzemanyagpumpákon, illetve a hűtésen. Na, meg a Demonhoz képest a Hellcat „népautó”. Ugyanis a Demon változatból csupán 3300 darabot gyártottak, a SpeedKore kísérleti példánya a 118. közülük. Csupán 320 kilométert futott eddig, jelenleg 100 ezer dollárnál (kb. 38 millió forintnál) jár az ára, ám ennél valószínűleg többet adnak majd érte az árverés végén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?