Szerdán tovább nő az üzemanyagárak közötti különbség

Csökken az egyik üzemanyag ára a hét közepén, így nő a másik felára

A múlt heti üzemanyagár-csökkenés átgyűrűzik a mostani hétre is, bár szerdán csak az egyik üzemanyag ára apad.

Közel öt százalékot csökkent a Brent típusú olaj ára egy hét alatt, miközben a forint is erősödött a dollárral szemben, ezért várható volt, hogy tovább csökkennek az üzemanyagárak. Bár talán egy kis csalódás, hogy kizárólag a gázolaj ára mozog majd lefelé szerdán: a Holtankoljak.hu információi szerint 4 forinttal csökken. Ez azt jelenti, hogy egy liter gázolaj átlagosan 360 forintba fog kerülni, így nagyobbra, kereken 10 forintra nő a különbség a benzin és a gázolaj ára között. Ugyanis egy liter benzin továbbra is átlagosan 370 forintba kerül majd. Ám továbbra is igaz, hogy a töltőállomások ára között nagy eltérések lehetnek, akár 50 forint is literenként. Jellemzően az autópályák környékén mérik drágábban az üzemanyagokat.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.09.14. at 16:04
    Permalink

    Lehet, hogy átmeneti mozgás, de akár tartós is lehet hogy a gázolaj olcsóbb a benzinnél, hiszen a dízelek egyre kisebb piaci szeletet jelentenek az újautóknál, a turbós benzinesek, és benzin-hibridek pedig egyre többet. Mivel ez a trend nyugat európában még hamarabb elindult, ez a gépjármű utánpótlást biztosító használt importban is megjelenik, ráerősítve a növekvő benzinkeresletre.

Vélemény, hozzászólás?