Szerdától drágábban tankolhatunk, főként benzint

A benzin jelentős, a gázolaj sem szerény áremelést kap szerdán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem áll meg az üzemanyagok drágulása, e hét közepén is a benzin kapja a nagyobb áremelést.


Júliusban eddig csakis a benzin ára nőtt, múlt héten 3, július első hetében pedig 7 forinttal. Most szerdán újabb 7 forintos áremelést kap a 95-ös a Holtankoljak.hu értesülése szerint, míg a gázolaj ára 5 forinttal kerül feljebb.
Hirdetés
A benzint, illetve a benzint tankolókat jelentősebben sújtó drágulás miatt szerdától mindössze literenkénti 1 forint lesz a gázolaj felára. Utóbbi átlagára ugyanis literenkénti 398 forint, a 95-ös benziné 397 forint lesz szerdától. Az egyes töltőállomások között természetesen marad a jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos, az egyes üzemanyagfajtákat nem feltétlenül azonosan érintő árszórás. A drágább helyeken, például az autópályák mentén található töltőállomásokon akár az átlagár szerint 2012-ben adódott, 450 forintos szintet is elérhetik a literárak.
Bár adott helyen és 40 literes tankolással számolva a benzin esetén 280, a gázolajnál 200 forintos spórolást jelent a szerdai előtti töltés, a tankolás helyének megválasztásán ezúttal is több múlik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?