Szorul a hurok a Tesla nyaka körül!

Büntetőjogi vizsgálat indult a Tesla ellen az USA-ban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét a Tesla önvezető technológiájával kapcsolatban folyik a vizsgálat, ami már nem először történik meg a vállalat életében. De a mostani az eddigi legkomolyabb, vádemelés is lehet belőle.

A Tesla ellen büntetőjogi vizsgálatot indított az amerikai igazságügyi minisztérium, azon állítások miatt, amelyek szerint elektromos autóik képesek a teljesen autonóm működésre - számolt be a helyzetről a Reuters. Bár a büntetőjogi vizsgálatról szóló hírek csak most láttak napvilágot, három, az ügyet ismerő személy a Reutersnek elmondta, hogy az igazságügyi minisztérium tavaly indította el a vizsgálatot egy sor olyan Teslákat érintő - részben halálos - baleset nyomán, amelyekben az Autopilot vezetéstámogató rendszer aktiválódott. A Tesla marketinganyagjai már 2016-ban is az Autopilot képességeit hirdették. Azonban idén Elon Musk vezérigazgató úgy jellemezte a vezetősegédet, hogy "valószínűleg jobb", mint egy emberi sofőr. Sőt, amikor elérhetővé tették a Full Self-Driving (FSD), "teljesen önvezető" rendszer szoftverének továbbfejlesztett változatát minden Tesla-tulajdonos számára, a vezérigazgató elmondta, hogy Tesla-tulajdonosok úgy utazhatnak majd munkába vagy a közértbe, hogy "nem kell a kormányhoz nyúlni".
Hirdetés
Bár a Teslát már vizsgálják a szabályozó hatóságok Kaliforniában, amiatt, hogy a vállalat Autopilotról szóló állításai a tulajdonosok számára megtévesztőek lehettek-e, az igazágügyi minisztérium vizsgálata potenciálisan büntetőjogi vádakhoz vezethet a vállalat vagy annak egyes vezetői ellen. A vizsgálatot ismerő források szerint az ügyészek azt vizsgálják, hogy a Tesla vezetéstámogató rendszereivel kapcsolatos állításai megtévesztették-e a fogyasztókat, a befektetőket és a szabályozó hatóságokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?