Tájékozódási verseny az Autónavigátorral

Startol az Autónavigátor kupa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly májusban „Iránytű az autók világában” szlogennel indult az Autónavigátor.hu, idén pedig a szájt nevét viselő autós tájékozódási verseny startol.


A három futamból álló bajnokság versenyein nem az autók, hanem elsősorban a navigátorok teljesítménye a döntő. Nem a gyorsaság számít, hanem az, hogy a mindössze egy perccel az indulás előtt kézhez kapott itinert pontosan kövesse a versenyző és navigátora. Persze, nem elég a jó itiner olvasás, némi szemfülességre is szükség van, ugyanis az egyes szakaszok (etapok) alatt frappáns kérdésekre kell választ keresni. Ráadásául a szervezők igyekeznek minden útszakaszt különböző, előre nem ismert módon megnehezíteni. Bárki részt vehet, és megengedett, sőt javasolt, hogy az autóban utasok segítsék a tájékozódást, több szem ugyanis többet lát…
Hirdetés
A közlekedés szabályait természetesen a verseny alatt is be kell tartani. Különleges felszerelés nincs előírva, de természetesen a 10-méteres pontossággal mérő számláló, a pontos óra, és egyéb, a tájékozódást segítő eszközök (néha az itiner összeállításához elengedhetetlen kellék a ragasztó és olló!) nagyban segíthetik a jobb eredményt elérni szándékozókat.
A verseny ügyességi része közismert módon zajlik: rajzolt pályán, bóják közt, időmérő kapukon keresztül, a gáz-, a fék- és a kuplung-pedál ügyes használatával kell időre teljesíteni az adott távokat.
Az Autónavigátor.hu kupa első futama e hét végén, szombaton (május 28-án), a pécsi Van+Akadémia Járművezető Kft. telephelyéről (GPS: É46.073126, K18.254814) indul. Az esemény pontos programja a Pécsi Georallye Autósport Egyesület weboldalán látható[/url], jelentkezni akár még szombat reggel is lehet.
A georallye természetesen csupán egy-egy futammal is kipróbálható, de az idény bemelegítő futamának egyértelműen a mostani pécsi, „Hatodik Flúgos Futam” számít, az évad következő két versenye már két napos lesz. Július 1-én és 2-án Budapesten kerül megrendezésre „A Közép-Európa Kupa magyar futama”, melyre külföldről is szép számú versenyző várható, valamint a szeptember 30-án, október 1-én esedékes a „65. Pécsi Georallye”, utóbbiak az elsőnél nem csak hosszabbnak, technikásabbnak is számítanak. Ha valaki az Autónavigátor.hu kupáért szeretne indulni, annak mindhárom versenyen érdemes részt venni!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?