Távfelügyeletet és távoli nyitást-zárást kap a Suzuki S-Cross

A magyarok kedvenc autójában debütál a Suzuki Connect

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak hazánkban, egész Európában az esztergomi gyártású Suzuki S-Crossban debütál elsőként a Suzuki Connect távfelügyeleti rendszer. A szolgáltatást Európa szerte a Magyar Suzuki Zrt., Magyarországról üzemelteti.

Alighanem sokakban fel szokott merülni a kérdés: vajon bezártam-e az autómat? Erre is megoldást kínálnak az okostelefonokra telepíthető, az autókkal kommunikáló gyári alkalmazások, ami immár hazánk kedvencéhez, az újautó-eladásokat vezető és az Év Magyar Autója Közönségdíját is elnyert Suzuki S-Crosshoz is elérhető. Nem csak hazánkban, egész Európában az esztergomi gyártású, már hibridként is elérhető S-Cross az első Suzuki, ami megkapja a Suzuki Connect rendszert, ráadásul egész Európában a Magyar Suzuki Zrt., Magyarországról biztosítja az új szolgáltatást.
Hirdetés
A Suzuki Connect nem jár alapáron, de kérhető a vásárláskor, sőt az összes új, tavaly év vége óta érkezett S-Cross esetén is elérhető mostantól. Egyelőre 1 évig díjmentesen, hogy utána fog-e pénzbe kerülni, még nem tudni. Az iOS 15.0 és Android 8.0 vagy ezeknél frissebb operációs rendszer-verziókra optimalizált alkalmazás a jármű adatkommunikációs modulját (DCM) használja, azon keresztül kommunikál okostelefonunk az autóval. Így követhetjük egyrészt a pozícióját és állapotát, a rendszer a karbantartásokkal kapcsolatos infókat és figyelmeztető üzeneteket küldhet számunkra. Probléma észlelése esetén a diagnosztikai információkat is megoszthatjuk a regisztrált Suzuki kereskedővel, illetve szervizzel, így oda már úgy futhatunk be, hogy a szerviz látni fogja, mi az aktuális teendő. Természetesen megnézhető, hogy bezártuk-e az autót, sőt az autó figyelmeztetést is küldhet, ha nyitva maradt, netán bekapcsolva maradt a fényszóró vagy a vészvillogó, ezeket pedig távirányítással is kapcsolhatjuk, ahogyan az ajtókat is nyithatjuk-zárhatjuk. Az applikáció térképével könnyedén visszatalálhatunk autónkhoz, ha elfelejtettük, hol parkoltunk le, ez különösen hasznos lehet a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban, amelyekben jó eséllyel egyéb S-Cross modellek is fognak sorakozni. Arra persze figyelni kell, hogy az emeletes parkolóházakban az emelet számával nem fog tudni segíteni az alkalmazás, ami természetesen csakis akkor működik, ha az autó lát mobilhálózatot.
Hirdetés
Nem csak az aktuális menetinformációk láthatók, tárolható és visszakereshető a segítségével az elmúlt 18 hónap vezetéstörténete, ezzel együtt a más sofőr általi használat részletei is. Biztonsági értesítést kaphatunk a riasztó működésbe lépéséről vagy ha túl hosszú ideig áll az autó járó motorral. Arról is értesülhetünk, ha egy előre megadott zónába belép vagy kilép az autó (Geofencing). A klasszikus rendszerüzenetek mellett tanácsokat is kaphatunk az alkalmazáson keresztül a takarékos vezetéshez, vagy szükség esetén segítséget kérhetünk az autómentő szolgálattól (assistance).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?