Tényleg betilthatják a németek a hétvégi autókázást?

Radikális intézkedést hozhatnak Németországban a klímavédelem jegyében

Elmaradt az elvárt számoktól a német közlekedési szektor a klímavédelmi programban, ezért a döntéshozók drákói intésedéseket helyeztek kilátásba. De mennyi a valós esély a hétvégi autóstopra?

Volker Wissing, a német közlekedésügyi miniszter meglehetősen kemény szankciókat helyezett kilátásba, miután Németország nem tudta hozni a tőle elvárt klímavédelmi számokat a közlekedési szektorban. A Német Szabaddemokrata Párt politikusa régóta ellenzi az emissziós törekvéseket, így például azt sem támogatta, hogy az autópályák "no limit" szakaszain korlátozásokat vezessenek be. Wissing felhívta a döntéshozók figyelmét, hogy számos más olyan iparág akad, amely sokkal jobban szennyezi a környezetet, és ezeket kellene megszorításokkal klímabarátabbá tenni.
Hirdetés
Egy, a német kormányzatnak címzett levelében - amelyet a Bild szerzett meg - kifejti, hogy amennyiben továbbra is a közlekedési szektortól várják az irreális eredményeket, úgy kénytelen lesz szigorú szabályokat hozni. Ilyen például a szombati és vasárnapi autóstop. Julia Verlinden, a Zöldpárt vezetője cáfolta a híreszteléseket, és kifejtette, a miniszternek nem kellene ilyenekkel riogatnia a lakosságot. Emellett a Greenpeace is aggodalmát fejezte ki a kijelentést illetően, majd hozzátették, a politikus a klímavitát csak politika haszonszerzésre használja fel, és hisztériát vált ki, ahelyett, hogy valós cselekedetekkel igyekezne a zöldebb jövő felé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?