Testközelből is láthatod az MG legújabb modelljét!

Magyarországon vendégeskedik az MG Cyberster

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az MG Cyberster 2 napos magyarországi látogatása alatt 2 MG márkakereskedést és számos hazai nevezetességet jár be.

Bejárja a Selyemutat az MG új villanyroadstere, mielőtt elindul a tömeggyártás, és te is láthatod az autót Magyarországon. A kétüléses Cyberster az MG várva várt visszatérését jelenti a sportkocsik gyártásába. A formatervét Carl Gotham, a SAIC Design Advanced formatervezési igazgatója és tervezőcsapata alkotta a londoni Marylebone-ban található MG dizájnstúdióban és maximálisan az MG örökségéből merít ihletet. Ez nyilvánul meg a jellegzetes hosszú motorháztető, az alacsony orr és az íves felületek jellegzetes formatervezési elemeiben. A Cyberster ráadásul felfelé nyíló pillangóajtókkal érkezik a márkakereskedésekbe, várhatóan jövőre. A Cyberster műszaki adatairól még nem sokat árultak el. Az viszont biztos, hogy 530 lóerős és 3,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra tempóra, hatótávolsága pedig 580 km. Ezért is indultak vele bátran a 10 000 km hosszú útra a márka 100 éves jubileumán. A "Charging into the Future MG Cyberster” nevű túra 7 hónapig tart majd, 3 kontinenst és 22 országot érintve. A roadstert a brit egypetéjű ikerpár, Ross és Hugo Turner vezetik. A testvérek profi kalandorok, akik a klímaváltozás ellen küzdenek. Legismertebb expedíciójuk az Atlanti-óceán átevezése volt.
Hirdetés
A Cybersterrel 2023. október 19-én, csütörtökön érkeztek Magyarországra. Az óbudai Duna Auto MG márkakereskedésében töltött éjszaka után az autó október 20-án, péntek reggel útra kel a festői Visegrádra, a Dunakanyar kilátóhoz. Ezután Szentendre, majd a Megyeri híd következik, hogy aztán Gödöllőn keresztül visszatérjen Budapestre, ahol először a Hősök terén és ezt követően a Széchenyi fürdőnél lehet lencsevégre kapni piros sportautót. Az esti órákban a Parlamenthez, majd a Várkert Bazárhoz hajtanak vele tovább. Másnap, 21-én szombaton Budapestről indul tovább a két testvér a Balatonvilágosi kilátóhoz. Innen rövid időn belül átérnek a Kőröshegyi völgyhídhoz, majd a szántódi kompkikötőt célozzák meg. A Balatont átszelve Tihanyba érkeznek, ahonnan a Cseszneki vár érintése után a közönségtalálkozó helyszínén, az MG Csorna márkakereskedésben időznek. A hosszabb találkozó 12:30-kor veszi kezdetét. Az utolsó magyar helyszín pedig Sopron, ahonnan Bécs felé haladva hagyja el az országot a vadonatúj MG modell.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?