Tízmillió forintért kelt el a mesés állapotú Skoda Favorit

A 29 éves Skoda árából egy új Octavia is kijött volna

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Árverésen talált gazdára az 1993-as Skoda Favorit, az amúgy sem szerény kikiáltási árnál szemmel láthatóan magasabb összegnél koppant a kalapács.

Hajmeresztő árcédulákkal találkozni mostanság az új autók piacán, ami egyrészt a kereslet csökkenését, másrészt a használt autók drágulását okozza. A veteránok ára is meredeken emelkedik, nem jelentenek kivételt a szocialista gépek sem. A Skoda Favorit ára még nem érte el az “ezerkettes” Lada szintjét, de egy-egy újszerű példányért bőven hétszámjegyű összeget kérnek, a Collecting Cars oldalán felbukkant Skoda minimum árát nyolcmillió forintnyi euróban határozták meg. A Görögországban felbukkant Favorit párját ritkítja, 1993 óta mindössze 34 kilométert futott. Az állapota gyönyörű, sehol egy rozsdapötty vagy egy lehúzott lökhárító, a motortér és az utastér is makulátlan, a “fabetétes” műszerfal szokatlan a hazai szemnek. A karosszérián csak minimális sérülésekkel lehet találkozni, de a tárolás során keletkezett néhány kisebb karc és horpadás felett érdemes szemet hunyni, ilyen állapotú Favorit nem lapul minden bokorban. Az athéni tulajdonos a szervizelésről sem feledkezett meg, a használatmentes évtizedek alatt is kapott friss olajat, vízpumpát, üzemanyagpumpát, illetve fékbetétet nemrég cseréltek az autón.
Hirdetés
Licitálóból több is akadt, a közel nyolcmillió forintos kikiáltási árat egészen 10 millióig, azaz 24 ezer euróig verték fel, ami egyeseknek őrültségnek tűnhet, ám ha ilyen állapotban marad a Favorit, akkor biztosan nem csökkenő irányába indul el az értéke.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?