Tolvajokat füleltek le a közutasok forgalomfigyelő kamerái!

Embert is ölhetsz, ha bóját lopsz: az ilyesmi balesetveszélyes!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Neked csak szobadísz, másnak az életét is megmentheti: ha a gyerekes csínyed miatt egy sofőr nem veszi észre időben az építkezést vagy a lerobbant járművet, akkor komoly veszélybe kerül mindenki a közelben. Végre rajtakaptak egy bójatolvajt a közutasok.

Ahogy az a videó leírásából kiderül, csak a szigetszentmiklósi mérnökség területén évente több tucat terelőkúpot és sávos terelőtáblát lovasítanak meg ismeretlenek. Sajnos eddig nem sikerült sem felvenni, sem pedig tetten érni az elkövetőket. Ez végre megváltozott. Szerencsére most nem éles veszélyhelyzetből tűnt el a bója, de a lopás az lopás. Sok esetben ugyanis az útellenőr a leállósávon tartózkodó műszaki hibás járműveket is körbekeríti terelőkúpokkal amíg ott vannak, hogy biztosan ne hajtsanak nekik más autósok. Ilyenkor az sem kizárt, hogy az útellenőr kap egy másik riasztást és gyorsan oda is kivonul, és csak a körbekerített jármű eltűnése után ér vissza az előző helyszínre, hogy begyűjtse a kúpokat.
Hirdetés
Ez nem mindig jön össze, az alább látható videó tanúsága szerint ugyanis vannak olyan személyek, akik ebben lehetőséget látnak. Senki sem tudja, hogy kinek és mire lehet jó egy amúgy meglepően drága, de lényegében mindenki másnak értéktelen eszköz, így az sem egyértelmű, hogy miért lopják őket folyamatosan. A feljelentést a közutasok megtették, ezzel együtt is kérik, hogy senki se kövesse a videón látható emberek példáját, és ne csak azért, mert ez lopásnak minősül és a kamerák felvételei alapján könnyű lebukni. Fontosabb adott esetben ezek illegális begyűjtése önmagában is veszélyes, mivel ezek a terelőeszközök okkal kerültek ki, hogy a többi akár 130 km/órával száguldó autós időben észrevegye a veszélyes helyzeteket. Ha ezt elveszed, könnyen veszélybe sodorhatsz másokat.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?