Tovább erősödik a hazai autóüveg-gyártás

Salgótarján ráerősít az üveggyártásra és a gyártott üvegekre is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy kutatás-fejlesztési beruházás eredményeként immár a korábbiaknál erősebb, alumínium-szilikát autóipari üvegeket is gyárt a Salgglas.


Az egyebek mellett még a Bentley autógyárnak is szállító salgótarjáni autóüveggyár, a Salgglas nemrégiben egy több mint 300 millió forintos kutatás-fejlesztési programot valósított meg. A fejlesztést 108 millió forinttal támogatta az Új Széchenyi Terv, a cég új autóipari termékek fejlesztését, valamint a gyártásukhoz szükséges kísérleti technológia kialakítását valósította meg, így jött létre egy új termék, az alumínium-szilikát üvegből készített autóipari üveg.
Az 1893-ban alapított Salgglas az első autóüveg-gyár volt hazánkban, s ma is az ország legnagyobb járműipari üveggyártója. A cég személyautókhoz és haszonjárművekhez készít különféle kivitelben oldal- és szélvédőüvegeket. Eddig mi sem tudtuk, ám közleménye szerint a Salgglas a világ vezető gyártója az úgynevezett "üveg az üvegben" speciális terméknek, amelyet a furgonok, kisbuszok oldalüvegeként építenek be.
Hirdetés
A Salgglas Zrt. 300 embert alkalmaz, ezzel Salgótarján egyik legnagyobb foglalkoztatója. Az Új Széchenyi Terv "Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása" című pályázaton nyertes projekt a cég meglévő munkahelyeinek megőrzését is szolgálta, és a környék beszállítóinak foglalkoztatási helyzetét is javítja - áll a cég közleményében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?